Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската минно-геоложка камара е домакин на Европейски минен бизнес форум

Иван Андреев: Четвърта година се чака одобрението на държавата на обновения Правилник за безопасност на труда в подземните рудници

| обновено на 12.09.16 в 09:48
Снимка: БГНЕС
Страната ни все още няма национална минно-спасителна служба, която би могла да намали значително риска за здравето на работещите в мините и в рудниците. Една от причините е липсата на пари, посочи в интервю за програма „Хоризонт“ изпълнителният директор на Българската минно-геоложка камара Иван Андреев:

Аз не бих слагал на масата тук някаква сума, а бих казал, че за последната година имаме 6 смъртни случая, за предпоследната имаме 4, за предишните десет години имаме също 20 смъртни случая, имаме и висок травматизъм. Аз бих сложил на масата тези цифри, а не самите пари, защото един живот не струва нито един, нито два милиона – независимо в какви пари се смятат. Един живот е безценен.

Вече четвърта година се чака одобрението на държавата на обновения Правилник за безопасност на труда в подземните рудници, допълни Андреев.

Българската минно-геоложка камара е домакин на започващия утре Европейски минен бизнес форум. Медиен партньор на събитието е БНР.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Юлияна Корнажева. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна