Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът с ултиматум към реформаторите – да изяснят дали са опозиция, или са коалиционен партньор

Във вторник ще има извънредно заседание на НС

Снимка: БГНЕС

Неочаквано в Народното събрание дойде премиерът Бойко Борисов и разговаря с парламентарната група на ГЕРБ. Още във вторник предстои извънредно заседание на парламента, инициирано от ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че държи парламентът да работи, а депутатите от мнозинството щели да подкрепят всички искания на опозицията. Борисов призова реформаторите още тези дни да разговарят с депутатите от ГЕРБ, за да се изясни дали са в опозиция, или продължават да бъдат коалиционни партньори:

От къде накъде реформаторите ще се правят на опозиция тук днес? Някой ще си има заместник-министри, министри, управляващи, на моя гръб, а ГЕРБ само ще носи пасиви в парламента – това вече няма да го допусна по никакъв начин. Търпението ми се е изчерпало. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или "Довиждане". Ясно и точно.

Дръпнем ли се на шести ноември, ако не сме първи, ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство след това, декларира Борисов.

Премиерът определи още като абсолютна, стопроцентова лъжа твърдението, че от ГЕРБ са предложили спорното квадратче "Не подкрепям никого" в бюлетината за президентските избори. По-рано днес от РБ посочиха, че с регламента на въпросното квадратче някой е търсил служебна победа.

Още детайли от изявлението на Бойко Борисов – в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна