Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Н. Петров: ВМА е най-подготвената медицинска структура за реакция в България

| обновено на 24.11.16 в 12:04
проф. Николай Петров
Снимка: БГНЕС

Годишнината ще я отбележим по традиционен начин, сподели в интервю за предаването "Хоризонт до обед" ген. майор проф. Николай Петров, началник на Военномедицинска академия (ВМА), която след седмица ще навърши 125 години от създаването си - събитие, което ще бъде отпразнувана подобаващо.

В медицинското заведение ще бъде открит и вкаран в експлоатация нов скенер, който е най-високотехнологичния до този момент,
обясни ген. майор проф. Петров:

На него ще могат да се гледат всички органи и системи в организма, както и ще може да се прави виртуална колоноскопия, гастеоскопия, ангиография на бял дроб и т.н.  

Не може най-добрата болница, където работят най-добрите доктори и сестри, да работят в примитивни условия,
подчерта н
ачалникът на ВМА, както и сподели, че очаква през 2017 година да бъдат довършени ремонтите на много клиники във ведомството, както и да бъде обновена технологично апаратурата. 

СнимкаНие си знаем ресурса, знаем си възможностите и действително можем да претендираме за най-подготвената медицинска структура в България за реакция,
 допълни ген. майор проф. Николай Петров.

Цялото интервю и подробности около церемонията и около управлението на болницата, справянето с дълговете отпреди години на ведомството, както и положителни примери за свършената работа през годините можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна