Младите (могат да) допринасят за решенията по важните политики

Снимка: БГНЕС
В Техническия университет в София се проведе социално събитие - “Младежка визия за развитието на България” - инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев.
Целта е да ангажира младите хора в процеса на вземане на решения за дългосрочното развитие на страната.
Инициативата събира за пети пореден път много будни българи на едно място абсолвенти отличници, които разискват по важни за страната въпроси.

Инициативата се превръща във високоговорител за гласа на младите, коментира Ася Чулашка, секретар по социални политики, младеж и спорт. Тя подчерта, че позицията им достига не само до национално, а и до международно равнище. Като дава за пример успеха на предходните 2 издания, които бяха изпратени в ООН и залегнаха при съставянето на новия дневен ред за развитие на света.

По темата чуйте репортажа на Александра Илиева.

Още от категорията

Бедствено положение заради ураганния вятър в Карлово и Смолян, жълт код има за цялата страна

Заради ураганния вятър общините Карлово и Смолян обявиха бедствено положение. Ураганният вятър остави къща  без покрив в смолянския квартал Райково, събори множество дървета, прекъсна електрозахранването в десетки смолянски села. Шофьори са заседнали в преспите по пътя за село Мугла, каза заместник-кметът на Смолян Марияна Цекова: В момента..

обновено на 18.01.18 в 15:04
Бриджит Бардо през 2004 г.

Бриджит Бардо нахока актриси, търсещи публичност като жертви на секстормоз

Филмовата легенда Бриджит Бардо атакува движението #MeToo, като посочи, че актрисите в него, които се оплакват от сексуален тормоз просто търсят публичност, предаде АФП. Огромното мнозинство от тях са двулични и нелепи , заявява тя пред френското списание „Пари мач“. Много от актрисите се задяват с продуцентите, за да получат роля. И..

публикувано на 18.01.18 в 15:03

Виртуалното пространство е проекция на живота, който водим

Продължаваме поредицата на Радиоприемница за компетенциите по отношение на новите технологии. Днес акцентираме на това, как най-малките могат да придобият базови умения за ползване на интернет, и то ефективно и безопасно, как те могат да станат активни и съзнателни потребители на новите технологии, да запазват самоличността си, без да изтичат техни..

публикувано на 18.01.18 в 14:57

Хлебната терапия обединява обикновените хора и тези в неравностойно положение

През годините проектът „Хлебната къща“ се доказа като уникален и успешен модел на социално-културен център, който приобщава различни етнически, групи и хора със специфични потребности. Хлябът е средство, което обединява и сближава хората, смята екипът на Хлебната къща в София. Сандра Топалска разказва, че хлебните терапии променят ежедневието на..

публикувано на 18.01.18 в 14:41

Как ще се промени след 2019 година начинът, по който се преподава Комунизмът в училищата

От 2019 година историята на България в периода 1944 до днес ще се преподава по различен метод.  Историкът професор Евелина Келбечева от Американския университет - член на Управителния съвет на фондация „Истина и памет“ и част от гражданската петиция за необходимостта от изучаването на тоталитарния режим на БКП в училище още от 2013 година, обясни..

публикувано на 18.01.18 в 14:16

33 души бяха арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

33 души бяха арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия, а други 21 се разследват, предадоха световните агенции.  Атакуваната група е обвинена в това, че контролирала в Европа транспорта на стоки, направени в Китай или от китайци в Италия.  Операцията, наречена "китайски камион", е част от разследване, започнало през 2011 г...

публикувано на 18.01.18 в 14:09

Спрени са учебните занятия в 60 училища в страната

Спрени са учебните занятия в 60 училища в страната, съобщиха от Министерството на образованието. Причините са лоши метеорологични условия, влошена пътна обстановка, повреди в отоплителната инсталация, прекъснато електрозахранване или висока заболеваемост.  Учебният процес е спрян в 40 училища в Перник за 18-и и 19-и януари заради обявената там грипна..

публикувано на 18.01.18 в 13:59