Младите (могат да) допринасят за решенията по важните политики

Снимка: БГНЕС
В Техническия университет в София се проведе социално събитие - “Младежка визия за развитието на България” - инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев.
Целта е да ангажира младите хора в процеса на вземане на решения за дългосрочното развитие на страната.
Инициативата събира за пети пореден път много будни българи на едно място абсолвенти отличници, които разискват по важни за страната въпроси.

Инициативата се превръща във високоговорител за гласа на младите, коментира Ася Чулашка, секретар по социални политики, младеж и спорт. Тя подчерта, че позицията им достига не само до национално, а и до международно равнище. Като дава за пример успеха на предходните 2 издания, които бяха изпратени в ООН и залегнаха при съставянето на новия дневен ред за развитие на света.

По темата чуйте репортажа на Александра Илиева.

Още от категорията

До два месеца ще е готов проектът за разширяване на пътя Пловдив - Асеновград

До два месеца ще бъде допълнен проектът за разширението на пътя Пловдив-Асеновград, съобщи премиерът Бойко Борисов . Той добави, че ще бъдат заделени още средства, за да се изградят локалните платна от двете страни на основното трасе.  Министърът на регионалното развитие и  благоустройството Николай Нанков уточни, че препроектирането ще включва и..

публикувано на 17.08.17 в 14:42

Последователи на Дънов ще се включат в почистването на Седемте рилски езера

Десетки последователи на учителя Петър Дънов , които са на лагер на Бялото братство на Седемте рилски езера, се включват доброволно в обявеното за днес голямо почистване на района. Това се прави всяка година преди големия празник на братството, който е на 19 август. Почистването на отпадъци от големия наплив на туристите по Седемте езера е по график...

публикувано на 17.08.17 в 14:17

МВР: Безработни наркозависими мъже най-често извършват уличните грабежи

Безработни наркозависими мъже са най-честите извършители на уличните грабежи у нас, съобщават от МВР. От полицията съветват хората да не оказват съпротива, ако бъдат нападнати, а по най-бързия начин да сигнализират органите на реда. Броени дни след като полицията в София залови 42-годишнит Цветан Петров от Червен бряг, нападал и обирал възрастни жени, от..

публикувано на 17.08.17 в 14:07
Доц. Любомир Киров

Л. Киров: Профилактичните прегледи са на добро ниво, но интересът към тях е слаб

Оттук нататък трябва да се говори за това как все повече хора да минават на профилактични прегледи, каза в предаването "12+3" доц. Любомир Киров , председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари, в коментар по обявените приоритети в здравеопазването. Като подчерта, че у нас се извършва качествена профилактика, но интересът към нея не е голям,..

публикувано на 17.08.17 в 13:28

40 души загинаха след свлачище в Конго

40 души загинаха, след като свлачище премина през рибарско селище на брега на езеро Алберт в североизточната част на Демократична република Конго, предаде Франс прес. Представител на местните власти заяви, че до свличането на земните маси се стигнало след обилни дъждове.

публикувано на 17.08.17 в 13:17

20% от слънчевите очила на пазара не отговарят на изискванията

20% от слънчевите очила, които се предлагат на пазара, не отговарят на изискванията, сочи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. В разгара на летния сезон инспекторите извършиха масови проверки в близо 300 търговски обекта, в това число и в магазини в морските ни курорти. Повечето от проверките са правени извън..

публикувано на 17.08.17 в 13:00

ВАП открила нарушения в общински наредби за шума по морето

Проверка на Върховната административна прокуратурата (ВАП) е установила, че морски общини са удължавали незаконно в наредбите си времето, през което се допуска шум от заведенията. Дотук са установени нарушения в документите, издадени от общините в Шабла, Каварна, Варна и Несебър. Законът за защита от шума в околната среда забранява озвучаването на..

публикувано на 17.08.17 в 12:53