Младите (могат да) допринасят за решенията по важните политики

Снимка: БГНЕС
В Техническия университет в София се проведе социално събитие - “Младежка визия за развитието на България” - инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев.
Целта е да ангажира младите хора в процеса на вземане на решения за дългосрочното развитие на страната.
Инициативата събира за пети пореден път много будни българи на едно място абсолвенти отличници, които разискват по важни за страната въпроси.

Инициативата се превръща във високоговорител за гласа на младите, коментира Ася Чулашка, секретар по социални политики, младеж и спорт. Тя подчерта, че позицията им достига не само до национално, а и до международно равнище. Като дава за пример успеха на предходните 2 издания, които бяха изпратени в ООН и залегнаха при съставянето на новия дневен ред за развитие на света.

По темата чуйте репортажа на Александра Илиева.

print Отпечатай
Още от категорията

Сайт информира гласоподавателите в чужбина за вота утре

Информационен и координационен сайт за българите в чужбина дава пълна информация къде може да се гласува извън България. Предлагат се отговори и на най-важните въпроси, свързани с предсрочните парламентарни избори утре. Сайтът се поддържа с подкрепата на Временните обществени съвети на българите в чужбина. В интернет-портала ще отриете местата и..

публикувано на 25.03.17 в 11:10

Трима българи арестувани в Гърция за разреждане на горива

Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България. Химикалите са използвани за разреждане на горива. Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали. Тримата българи са арестувани в депото за съхранение на забранените за внос химикали, с които са разреждали..

публикувано на 25.03.17 в 10:59
Щефани Вайс

Щ. Вайс: Ако не всички лидери подпишат декларацията от Рим, това ще бъде сигнал за разединение

След като Великобритания напуска, а виждаме колко много хора са разочаровани от начина, по който функционира той, 27-те държави се опитват да запазят единството и решимостта си да се държат едни за други, обясни в интервю за предаването "Събота 150" германския анализатор  Щефани Вайс ,  директор изследователската програма "Бъдещето на Европа“ към..

публикувано на 25.03.17 в 10:54

Протестите на Капитан Андреево продължават

Протестите на Капитан Андреево срещу т.нар "изборен туризъм" продължават. Ситуацията засега е спокойна. Край границата са останали около 30 души, прекарали нощта в палатки и автомобили. Охраняват ги служители на жандармерията, които взимат мерки пътят при граничния пункт да не бъде блокиран както вчера. Протестиращите обаче не се отказват от намерението..

публикувано на 25.03.17 в 08:50

Британската полиция освободи шест задържани във връзка с атентата в Лондон

Британската полиция освободи без обвинения шест от десетте задържани за атаката близо до парламента в Лондон, предаде Асошиейтед прес. Шестте лица, две жени и четирима мъже, са арестувани в Бирмингам, където доскоро живеел и атентаторът Халид Масуд . Всички те са задържани по подозрение за подготовка на терористични актове. Четири души остават в..

публикувано на 25.03.17 в 07:54

Преглед на печата

В деня за размисъл Телеграф пише, че имаме право да поискаме нова бюлетина, в случай, че допуснем грешка при попълването й. Важно е обаче да проследим дали сгрешената ще бъде маркирана като такава, без да се разгъва. Изданието припомня на студенти и ученици, че могат да гласуват в секция по избор, срещу предоставянето на заверена студентска книжка или..

публикувано на 25.03.17 в 07:45

Довечера настъпва Часът на Земята

Инициативата "Часът на земята" ще се проведе за 11-та поредна година. 96 български града се включват в инициативата. Екипът на организацията WWF България призовава отново всички да проявят съпричастност към мерките за намаляване на вредното човешко въздействие върху климата. Можете да участвате като загасите светлините тази вечер в 20.30 часа...

публикувано на 25.03.17 в 07:40