Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Марешки: "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите парламентарни избори

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС
До една година, ако сме първа политическа сила и управляваме държавата, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини от това, което е в момента в София. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" бизнесменът Веселин Марешки, като прогнозира, че неговата формация "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори:

Ако ние сме най-силната партия и направим правителство, хората ще го усетят много ясно. Няма да имат нужда от 800 дни и реформаторски програми, които за две години не са постигнали нищо. Буквално за месец-два можем да направим реформи в най-тежките и закостенелите системи. Продължаваме да се борим с картела в горивата, защото това е картелът, който най-тежко ограбва държавата. И ако успяваме тази битка да я водим успешно, без да имаме никаква власт, представете си какво ще стане, ако имаме власт. Два милиарда лева ще върнем в семействата и в малкия и средния бизнес само от картела в горивата и още два милиарда минимум ще вкараме  в държавата, като спрем контрабандата. С тези пари държавата за месец-два ще има съвсем различен облик.

През аптеките и бензионстанциите показахме, че ако сме заедно и ако имаме истинска воля за промяна, можем да се преборим и срещу най-тежкото статукво и най-силните картели и монополи, било то политически или икономически, допълни Марешки.

Заради липса на време до февруари-март ще използваме формално регистрацията на старата партия, съобщи още Марешки. По думите му, политиците от старите партии и олигарсите в момента кроят планове как да спрат неговата формация да стане номер 1 на следващите парламентарни избори. Формацията дава шанс на безпартийните и няма да държи на партийната принадлежност, а на експертния потенциал, декларира Веселин Марешки:

Президентските избори изпратиха в пенсия доста от старите партии като псевдораформаторския блок, АБВ, патриотите, ГЕРБ тръгна надолу. Ако в БСП си мислят, че се възраждат в момента с Корнелия Нинова и Цветелин Кънчев, ще бъдат също толкова изненадани. Считам, че на тези предсрочни избори ще пенсионират и някои от по-големите формации.

Запитан дали "Воля" ще бъде присъдружна партия на ГЕРБ в следващия парламент, Марешки отбеляза, че няма да управлява в коалиция. През януари от "Воля" ще представят прагматична и реалистична програма, заяви Веселин Марешки.

Цялото интервю е в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна