Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи конгрес на Реформаторския блок

Димитър Делчев
Снимка: БГНЕС

На 28 януари Реформаторският блок се събира на първия си конгрес, за да решава какво ще прави на изборите.

На този конгрес очакваме да изберем органи на РБ и да изгласуваме програмната резолюция на Реформаторския блок, която да послужи за основа на управленската ни предизборна програма, която ще действа през следващите години. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Димитър Делчев от Движение "България на гражданите":

На конгрес може всичко да се случи, но на този етап не планираме да се избира лидер, тъй като РБ запазва своя принцип на работа – това е конфедеративният принцип със самостоятелност на политическите партии вътре в него, със самостоятелност на техните лидери. Все пак РБ доказа, че функционирайки по този начин, той успява да постига целите си.

Делчев беше категоричен, че Радан Кънев няма да присъства на конгреса:

Отделни членове на ДСБ ще присъстват на този конгрес, но самият Радан Кънев няма да присъства. Той има свой път в политиката, така е решил, така е избрал. Отцепи се е от РБ – за добро или за лошо. Всички останали, а именно Движение "България на гражданите“, Съюзът на демократичните сили, БЗНС и Българска народна демокрация ще присъстват. Господин Петър Москов също ще присъства, господин Тодор Талев също, така че по-голямата част от хората, които са били в РБ, ще присъстват.

Цялото интервю с Димитър Делчев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени