Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алина и Николай Шаламови - дуо на сцената и в живота

Дуо Шаламови

Интересни гости ще има Софийската филхармония на 16 февруари в концерта, озаглавен "Фантазия за един благородник". В едноименната пиеса от Хоакин Родриго ще солира китаристът Емануел Росфелдер, а в Концерт за две пиана и оркестър от Менделсон ще се представи младото клавирно дуо Алина и Николай Шаламови. На диригентския подиум ще застане Константин Илиевски.

С интерес очакваме появата на българо-руското дуо Шаламови на сцената на зала "България". Пианистите са възпитаници на проф. Милена Моллова от класовете й в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" и Нов български университет, и имат богат актив от награди от наши и международни конкурси. Особено ценни са двете им отличия в престижния конкурс ARD в Мюнхен през 2015 г., където спечелиха първа награда и наградата на публиката. Продължават обучението си в колежа "Кралица София" в Мадрид и Висшето училище за музика и театър в Рощок.

Още интересни подробности от биографията на младото дуо Шаламови чуйте в звуковия файл, в интервюто, излъчено в предаването "Алегро виваче" на 14 февруари.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна