Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев: Няма изненади в резултатите от проверките

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС
Няма изненада в резултатите от проверките, каза в интервю за "Хоризонт за вас" Димитър Главчев, член на Контролната комисия на ГЕРБ.

Изискват се продължителни процедури по установяване на факти. Органите, оторизирани да извършват проверките, работят непрекъснато, отбеляза Главчев и припомни, че контролът е предварителен, текущ и последващ. Винаги сме били за това да се носят последствията за действията.

Бившият министър на отбраната не би трябвало да се чувства нарочен. Няма нищо смущаващо в проверките. Който извършва нарушения, би трябвало да си понася последствията. Никога не сме бягали от отговорност, заяви Главчев.

И през двата мандата на Борисов компетентните органи са си вършили работата. Дали управляваме, или не - принципът е един и същ, това е най-нормалният принцип, подчерта Димитър Главчев.

Показателно е, че Герджиков започна с изясняване на казуса за областните управители. Нямаше да има нужда от това обяснение, ако не беше казал в началото, че няма да има смени, ако са се провеждали прозрачни избори, каза Главчев. Той отбеляза, че е право на всяко правителство да сменя областните управители. Обърна внимание и на думите на Герджиков, че всички неотложни поръчки трябва да бъдат възложени според закона.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна