Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Аврамов: Отсъствието на Михаил Миков от листите на БСП е фрапиращо

Снимка: БГНЕС
Отделните лица в листите не са толкова важни, но отсъствието на Михаил Миков от тях е най-фрапиращо, така политологът Димитър Аврамов коментира в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" изненадите в подредбата  на партиите за изборите: 

Само след няколко дни в Народното събрание ще се изпълняват политики, които са резултат от вижданията на лидерите в партиите, и откровено казано едно или две имена могат днес да бъдат повод за коментар и да кажем: случва се това или онова, но хората които следят политиката дългосрочно, знаят, че вижданията на лидерите, начините на взимане на решения на ръководствата на политическите партии, тенденциите са по-важни от отделните депутати. Тук по листите бих казал, че най-фрапиращото отсъствие е на Михаил Миков и няма отговор защо той не е там. Господин Миков е политическа фигура, сериозен мъж и парламентарист и мисля, че това е въпрос, на който трябва да бъде отговорено политически. Защото той е бивш председател на партията. Когато махнеш бивш председател на партията от партийните листи, какво казваш? Казваш, че всичко, което е правил той, и целият ход на действие на една политическа организация преди теб е бил нелегитимен. Т.е. започва от теб.

По отношение на това, че Цецка Цачева е втора в листата в Плевен, Аврамов каза:

Може би трябваше да бъде водач на листата Цецка Цачева. Сега, какво си мисля, за това? Госпожа Цачева беше председател на Народното събрание, беше кандидат за президент и някак си би било логично да бъде водач на листата. Но за нея не е важно дали е водач, или не е, за нея по-скоро е важно каква ще е нейната роля в следващото Народно събрание.

Димитър Аврамов каза, че това, че сега Слави Бинев е при ДПС след като преди това е бил при националистите, няма как да се обясни с някакви ценности. Според него ДПС все повече се превръща в нормална парламентарна партия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени