Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешна премиера на „Кавалерът на розата” в Русе

| обновено на 22.03.17 в 22:29


Един от най-силните акценти в програмата на 57-ия Международен фестивал "Мартенски музикални дни“ в Русе беше премиерата на операта "Кавалерът на розата" от Рихард Щраус.

За реализацията на голямото музикално събитие обединиха усилията си световноизвестната българска режисьорска Вера Немирова, гост-солистите от Германия Франк ван Хове, Мари-Луизе Дресен, Лини Гонг и трупата на Русенската опера с диригент Найден Тодоров.

Вера Немирова е поставяла спектакли във Виенската държавна опера, оперните театри на Бон, Дрезден и Берлин, както и на прочутия Залцбургски музикален фестивал. „Кавалерът на розата” е вторият й проект с Русенската опера, реализиран на фестивала „Мартенски музикални дни”, след "Катерина Измайлова" от Шостакович през 2015 г. Отново главната роля е поверена на сопрана Мария Цветкова.

В звуковия файл чуйте репортажа на Татяна Иванова от премиерата на „Кавалерът на розата”, споделени мисли на режисьорката Вера Немирова и сопрана Мария Цветкова, както и документален запис от музикалното събитие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!