Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Заедно в час" набира нови учители

Кандидатстването е онлайн до 1 май

Снимка: zaednovchas.bg
Шест години не стигат. Инициативата „Заедно в час“ след очевиден успех продължава. Целта е да се постигне равен достъп до качествено образование на ученици и в по-отдалечени райони в страната. Включват се училища в по-бедни райони и(ли) с деца, които не показват високи образователни резултати.

Искаме чрез нашата програма мотивирани учители да отидат там, където нуждата от тях е най-голяма – обясни Нели Кочева от "Заедно в час". - Досега са обхванати 10 региона, през следващия сезон в програмата ще бъдат включени още три области. В София област например учители се пращат в Кремиковци, Бистрица и Орландовци и много малко – в София град. Търсим нови хора, които не са били част от образователната система. Може да са завършили различни университети, но да имат желание да участват и да помагат на децата.

Бъдещите учители преминават през обучителна програма и получават квалификационен документ.

Одобрените започват работа на трудов договор за 2 години.

От година на година расте броят на желаещите да бъдат учители в „Заедно в час“. 10-15 на сто от новите попълнения обикновено имат образование или опит в чужбина.

Няма възрастово и ограничение, новите кандидати в актуалната кампания за набиране на желаещи могат да подават документите си онлайн до 1 май т.г.

Чуйте разговора на Лили Големинова и Лъчезар Христов с Нели Кочева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени