Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАТФИЗ с инициатива "Учи в България, завладей света"

Снимка: БГНЕС

"Учи в България, завладей света" е един опит да се представят възможностите за образование тук, в България, пред младите хора, така че когато дойде времето те да направят своя избор, той да бъде информиран и осъзнат. Това каза в интервю за предаването "Хоризонт за вас" Десислава Димитрова от НАТФИЗ:

Миналата година НАТФИЗ инициира тази кампания и я реализира в 12 различни града на страната, като представяхме на място дипломни спектакли на студентите, тоест общността в градовете можеше да види какъв е резултатът от работата на студентите в НАТФИЗ след четири години обучение. Представяха се дипломни филми, анимационни филми и всичко това завършваше с открити срещи, на които преподаватели, студенти, специалисти в различни области на академията представиха възможностите за обучение, програмата за европейска мобилност и всичко останало. Включиха се изключително много хора.

Спомням си колко много се вълнувахме всички от класа, когато за първи път предстоеше това турне, за което всички много говореха. Това каза пред "Хоризонт" Боян Арсов, председател на Студентския съвет към НАТФИЗ:

Всъщност наистина това е една чудесна възможност както и за хората от градовете, така и за младите артисти, защото това е част от образователната подготовка въобще. Това е един клас от 15 души, които се мобилизират и всяка вечер имат представление в различен град в рамките на седмица или на четири дни. Това беше много приятен момент.

Цялото интервю с Десислава Димитрова и Боян Арсов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени