Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Златната ябълка на успеха“ 2017 среща филолози и икономисти от СУ с работодатели

Снимка: horizons.bg
На 27 април 2017 г. за пета поредна година в Аулата на Софийския университет ще се проведекариерното изложение „Златната ябълка на успеха“. Компании от всички икономически сектори ще предложат работа и стаж на студенти от Факултета по класически и нови филологии, Факултета по славянски филологии и Стопанския Факултет към Алма матер.

„Златната ябълка на успеха“ се организира от Кариерния център към Факултетапо класически и нови филологии и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с "Хърайзънс България".

На 27 април (четвъртък) 2017 г. от 10:00 до 17:00 часа в Аулата на Алма Матер филолози и икономисти, студенти в Софийски университет, ще получат възможността да се срещнат с десетки работодатели, за да намерят най-подходящата работа или стаж. През 2016 г. 35 компании от сферата на ИТ, телекомуникации и BPO, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговскифирми, финансови институции, банки, НПО и организации с идеална цел участваха във форума.

Повечето от тях имаха последващи интервюта с кандидати и намериха своите бъдещи служители.

Регистрацията продължава и се очаква броят на участниците да се увеличи. Софийският университет подготвя студенти в над 30 филологически специалности в бакалавърска имагистърска програма в два факултета – по славянски и по класически и нови филологии. През 2015 и 2016 г. Стопанският факултет зае първо място в рейтинговата система на МОН в обучението по икономика в страната сред всички висши училища. Заради високото ниво на обучение тези студенти са сред най-търсените от международните и български фирми, които работят в сферата нааутсорсинга, IT технологиите, търговията.

Повече за форума и възможностите, които той дава - чуйте от разговора на Гергана Пейкова и Данаил Конов с Николай Николов, управител на "Хърайзънс България".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна