Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 години от създаването на специалност "Социални дейности“ в Софийския университет

Доц. Ивайло Тепавичаров: Успяхме да осигурим едно образование с високо качество

Снимка: БГНЕС

20-годишнината на специалност "Социални дейности“ и 10-годишнината на катедра "Социална работа“ в Софийския университет "Св. Климент Охридски" са повод през седмицата да бъде организирана кръгла маса с международно участие "Пътища на професионализма в социалната работа“.

Успяхме да осигурим едно образование с високо качество, такова, каквото традициите на Софийския университет ни налагат. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" доц. д-р Ивайло Тепавичаров, ръководител на катедра "Социална работа" в Софийския университет "Св. Климент Охридски": Доц. Ивайло Тепавичаров

Започвайки практически от нулата, без някаква особена база, на която да стъпим при създаването на тази специалност, днес можем да кажем няколко факта. Специалността е една от десетте най-търсени специалности в Софийския университет. В момента средният успех, с който приемаме студенти в специалността, е над 5. Това само по себе си говори за едно добро качество. Учебният ни план позволява на студентите да предпочетат голям брой избираеми дисциплини. Това позволява те сами да структурират профила на своята подготовка. Има много голям обем практическа подготовка, което е изключително голямо предизвикателство. Показателен е фактът, че в продължение на всички тези години специалността се подрежда в професионално направление "Социални дейности“ на първо място в страната.

Цялото интервю с доц. д-р Ивайло Тепавичаров можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна