Студент, преподавател или победител в научни конкурси

Снимка: britishcouncil.bg
Вероника Колева е тазгодишният победител в "Лабораторията за слава" - Fame Lab на Софийския фестивал на науката.

Тя ще представи България и на международния финал на Fame Lab в Челтнъм, Великобритания. Освен това обаче, третокурсничката във Факулетата по химия и фармация в Софийския университет, преподава в Университета за деца и води кръжок в Националния дворец на децата. Казва, че се занимава с огромно желание с тях, като интересът им към науката и постоянното любопитство я вдъхновяват.

Към химията се насочих едва през последната година в гимназията, макар че от малка имам афинитет към природните науки, казва Вероника.

Още за достъпността на науката, тази, която може да разбере всеки -  чуйте ( и вижте) от разговора на Златина Йовкова с Вероника Колева. Още от категорията

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при 181 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при 181 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас в района на град Чирпан заради катастрофа. Движението се осъществява в активната и аварийна лента и се регулира от Пътната полиция, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Информацията е на АПИ.

публикувано на 21.11.17 в 09:57

Преглед на чуждестранния печат

Срещата между президента на Русия Владимир Путин и сирийския му колега Башар Асад е централна тема за руските вестници. Путин и Асад обсъдиха в Сочи организацията на политическия процес в Сирия, коментира вестник "Известия" . Изданието обръща внимание и на факта, че руският президент е изразил надежда пред Асад, че ООН ще участва активно в политическия..

публикувано на 21.11.17 в 09:49

Ревизия на прехода

Реални ли са намеренията на властта за проверка на приватизационните сделки и какъв е възможният резултат от подобна икономическа ревизия на прехода? За това говорим в „Нашият ден“ с икономиста Георги Стоев. Повече чуйте в звуковия файл.

публикувано на 21.11.17 в 09:25

Четирима души остават за лечение в болница след тежката катастрофа на пътя Шумен - Силистра

Четирима души остават за лечение в Шуменската болница след тежката катастрофа в понеделник на пътя Шумен-Силистра. Състоянието на пострадалите, сред които е и 14-годишно дете, е стабилно, съобщи за "Хоризонт" директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов . При инцидента загинаха трима души.

публикувано на 21.11.17 в 09:13

Последният етап от Акция "Зима" започна

Започна третият, последен етап от Акция "Зима", който ще продължи до края на месеца. Полицаите проверяват дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Георги Петришки от Пътната полиция обясни пред "Хоризонт" какви глоби могат да бъдат наложени на шофьорите, които не са подготвени: 50 лева е и за една, и за три гуми с..

публикувано на 21.11.17 в 09:03
„Каракачка“, един от най-старите модели чипровски килими (каракачка значи „черноочка булка“). Михайлина Павлова в залата с килимите в Историческия музей в Чипровци.

Радиоенциклопедия „Килимът- уют, топлина и изкуство”: Българската традиция при тъкането на килими

Традицията на производството на чипровските килими и мястото им в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Какво мислят за това чипровчани и как съхраняват до днес тази уникална техника? Магическата Бибица и Канатица или как чипровските килими ни наблюдават с „Окца“? Разговор с доц.д-р Аделина Попнеделева, преподавател в..

публикувано на 21.11.17 в 09:00

Ирена Тодорова: Борисов постъпи държавнически

Бойко Борисов постъпи държавнически, защото за него балансите в Европа са важни, заяви в предаването "Преди всички" Ирена Тодорова от Института за дясна политика Антонио Таяни идва в България в изключително важен момент за Европа, особено в контекста на провалените преговори в Германия. В някакъв смисъл се вижда, че Германия е в несъстояние..

публикувано на 21.11.17 в 08:43