Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български шампиони бяха наградени от НСА за постижения през годината

Кубрат Пулев бе един от отличените спортисти
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В рамките на тържественото събрание на Академичната общност на Националната спортна академия „Васил Левски“, студентите Кубрат Пулев, Николай Байряков, Владимир Илиев, Денис Николов и Деян Тодоров получиха плакети, заради своите спортни успехи през учебната година. Състезателката ни по борба Тайбе Юсеин и националът ни по биатлон Красимир Анев, които също са студенти във висшето училище, не успяха да присъстват и ще получат своите отличия по-късно.

В края на учебната година бяха връчени и дипломите на утвърдени през годината академични длъжности и степени. Олимпийската ни шампионка Тереза Маринова получи официално дипломата си за научна степен „Доктор“ в професионално направление„спорт".

На тържественото събрание присъстваха и много официални гости, сред които кметът на Район „Студентски“ Димитър Дилчев, заместник-министърът на спорта Ваня Колева, заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева и други. Всички те поздравиха ръководството и студентите по случай 24-май. Своето обръщение по повод празника направи и ректорът на НСА професор Пенчо Гешев.

Доцент Златко Джуров, председател на Асоциацията за университетски спорт „Академи“ вържи на ректора Пенчо Гешев и комплексна купа, заради постигнатите резултати от страна на студенти от НСА на провелата се наскоро Национална универсиада в Стара Загора. След края на тържественото събрание официалните гости, ръководството на спортната академия и много студенти положиха венци и цветя пред паметниците на светите братя Кирил и Методий в двора на Академията.

Още - чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна