Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кино "Люмиер" представя филми на дипломанти и ученици от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров

Снимка: БГНЕС


Филми на дипломанти и ученици от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров, произведени в последните 2 години от ученици в департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в Нов български университет,  ще бъдат показани в кино „Люмиер”. 

Прожекциите са 20  и са разделени на четири блока с продължителност около час, като първият започва в 16:00 часа, а последният свършва в около 21, сподели професорът в ефира на "12+3" по "Хоризонт". ​

Филмите са къси - около 10 минути. Създавани са в рамките на​ майсторския клас на професора от 2015-а година до сега. Ще бъдат представени и работи на негови студенти

Занимавам се с педагогика от много години -  44 ще станат, и не мисля, че стръвта към правене на кино се е изменила. Всички идват с голяма любов към киното, с голямо желание да се опитат и са любопитни към времето, в което живеят. Това е нещото, към което и аз ги тласкам, тоест да бъдат верни на себе си, да могат да изразят себе си чрез това, което чувстват и мислят за времето, а не да се нагаждат към някакви модни течения.

Във филмите участват едни от най-популярните български актьори като Ивайло Христов, Асен Блатечки, Койна Русева, Марта Вачкова, Филип Трифонов, Стефан Мавродиев, Атанас Атанасов. В програмата е включен и „Една нощ с Борис Павлович” с режисьор Георги Светломиров - копродукция на НДК.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна