Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жюстин Томс – разнообразен талант и вечен оптимист

БНР Новини
Жюстин Томс
Снимка: личен архив

В рубриката „Човекът“ на „Нашият ден“ ви запознаваме с Жюстин Томс - една жена-енциклопедист. Тя е уеб предприемач, блогър, писател, преподавател, еколог и вечен оптимист. Такъв оптимист, че дори издава книги на тази тема и преобръща теорията на Мърфи наопаки в четири тома. Същевременно е съпруга и майка на три деца, и винаги е изпълнена с весел заряд за живот, който предава и на близките си. Казва че е написала книгите „Законът на Мърфи наопаки“ именно за да разсее малко известния песимизъм, който е така характерен за балканските страни.
Опитът ѝ с децата ѝ дава възможност да напише книгите „Мисия мама“ и „Мисия татко“, където обяснява на читателите си как може да станеш родител почти на шега, и да приемеш отглеждането на децата си като забавление, а не като тежест.
Освен че се грижи да изкарва пари за семейството и че преподава в Нов Български университет, Жюстин е заета и с някои обществени каузи, към които подхожда с много старание, „защото ние не живеем съвсем сами на този свят и не сме последните негови обитатели“, както се изразява …
Нека никой не остава с впечатлението, че Жюстин е една вечно ухилена жена, претоварена със задачи. Случва ѝ се разбира се, и да е малко тъжна, и малко ядосана, но държи много и на почивката си, и на общите занимания с съпруга си… В свободното си време пише поезия, а е започнала и един роман, за който времето все не й стига да го завърши.
Някои нейни приятели я наричат „странната птица“, други почти не разбират откъде извира нейната енергия. Изглежда че на нея просто ѝ е интересно да живее.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени