Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жюстин Томс: Никой не може да попречи да реализирате мечтите си

Творчеството е основният двигател на живота. Всеки човек трябва да намери твореца в себе си... Ако имах магическа пръчка, бих повишила с 50% грамотността на младите хора, пожелава си специалистът по комуникации

3
Снимка: Илиян Ружин

В ефира на Радио София ви срещаме с Жюстин Томс, водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR. Като основател и ръководител на уеб агенция и онлайн медийна група, специалист в сферата на интерактивната реклама и онлайн маркетинга, автор на 8 книги, както и дългогодишен преподавател в НБУ, Жюстин Томс разкрива най-актуалното в съвременните маркетингови тенденции и предизвикателствата, придружаващи всеки активист по пътя към успеха.

Самата тя се определя с думата комуникатор. Учила е философия и филология, но маркетингът и онлайн комуникациите са я „намерили“… Смята, че изкуството и природата са двата важни източника за зареждане. Както и истинските хора.

Трябва да се знае, че най-същественото за един сайт не е технологията, а комуникацията. Важно е да се правят инвестиции, и то разумни в тази сфера – за всеки бизнес, убедена е Томс. В една фирма за сайта не трябва да отговаря IT, а маркетинг специалист. Всички отдели имат нужда от добри комуникации и това шефовете трябва да разбират.

Преподаването вече не може да се провежда, както е било досега. Университетът е по-скоро място за вдъхновение и срещи с интересни хора, за създаване на приятелства. Преподавателят трябва да е приятел, а не да гледа „отвисоко“…

Какви са проблемите, с които се сблъскват българските маркетинг специалисти, както и какво точно отличава професионалистите от любителите, каква е посоката, в която се развива съвременния маркетинг?  Как се постига баланс между преподаването, предприемачеството и родителството и какви трябва да са водещите качества на младите хора в началото на своята кариера ?

На тези и на много други въпроси отговаря Жюстин Томс.

Приятно слушане.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна