Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В рамките на инициативата "Седмици на немския език"

Кариерен форум "Trained in Germany" ще има на 1 юни 2017 в Аулата на Софийския университет

Снимка: Мария Пеева

Гьоте-институт, в сътрудничество с Посолството на Германия в София, Алумни-портал Германия, Централната служба за образование в чужбина и Германската служба за академичен обмен провеждат у нас инициативата "Седмици на немския език", която продължава до 15 юни. Включени са събития за учащи, за учители по немски и всички, които се интересуват от езика и културата. На 1 юни в Софийския университет ще се проведе и кариерен ден.
 

Директорът на Гьоте-институт Енцио Ветцел изтъкна, че в понеделник са били наградени най-добрите учители. Общо 26 училища у нас предлагат диплома за владеене на немски език, призната от Централната служба за образование в чужбина. В още над 100 училища езикът се изучава, но по-малко интензивно. Гьоте институтът обаче поддържа контакт с тях:

Искаме да поощрим всички да учат немски и да покажем, че си струва да учиш не само немски, но и всякакъв друг чужд език. Това е страхотна инвестиция за децата и затова трябва да активираме и учителите, и родителите да се включат в това образование на децата.

Проявите ще завършат с парти в Гьоте-институт.

Мария Ендрева от Alumni Portal в България е категорична, че възможностите за кариера у нас за владеещите немски език са добри, тъй като у нас работят над 600 германски фирми  и има глад за специалисти с немски език:

Профилът на търсените специалисти все повече се разширява. Все повече се търсят и специалисти с хуманитарен профил, което също е много обнадеждаващо за всички, които учат хуманитарни науки. Работа има много и можем да поканим всички, които са заинтересовани, да посетят събитието утре и да се запознаят с тези немски и интернационални фирми. Началото е в 12 ч. в Аулата на Софийския университет.

Подробности можете да намерите в специалната страница на Седмиците на немския език във Фейсбук, както и на Alumni Portal и Гьоте-институт


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна