Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 бакалаври и магистри ще получат дипломите си от Националната художествена акдемия

Снимка: http://nha.bg/

По време на официалната церемония днес Националната художествена академия връчва дипломите на своите студенти. Тогите са изработени от скоро дипломирани студентите по дизайн.

Близо 250 души ще получат днес дипломите си, като от тях 130 са магистрите, каза в „Хоризонт до обед“ проф. Светозар Бенчев, декан на Факултета за изящни изкуства. Изработването на тогите е невероятен жест от тези наши студенти, каза още той:

Това прави тези тоги специални, нещо различно от конфекцията, те са заредени с една положителна енергия, която се предава и на останалите студенти. Направиха ги за около 2-3 месеца, те отделиха страхотно много време, за да успеят да свършат този много голям по обем труд. 250 тоги на едно място е огромно количество. А самата церемония ще мине по сценарий. Като цяло атмосферата е много положителна. След връчването на дипломите ще има специална стена, на която дипломираните могат да си направят снимка и ще бъдат ангажирани колеги от специалност „Фотография“.

Проф. Бенчев каза още, че довечера в Съюза на българските художници от 18.30 часа ще бъде открита традиционната изложба на завършващите бакалаври от двата факултета – по изящни и приложни изкуства на Националната художествена академия.

От звуковия файл можете да чуете интервюто на Светослава Кузманова с проф. Светозар Бенчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна