Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Христов, "Воля": Който има нужда да ни обвинява, нека да го направи

Снимка: БГНЕС

Подновяването на разследването срещу мен е скалъпено и грозно. Мирише на бензин, на хапчета и на политика. Това заяви за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ депутатът от "Воля" Пламен Христов и обясни, че обвинението е плод на взаимодействие между бизнес конкурентите и политическите опоненти на лидера на формацията Веселин Марешки. Ниската цена на горивата в бензиностанциите на Марешки е сериозен удар върху картела на горива, който е бил невъзможен без взаимодействие с определени политически кръгове. Той изключи възможността разследването да е било подновено заради гласуването на "Воля" за мажоритарния вот:

Ние имаме собствено виждане, но подкрепихме като цяло идеята за въвеждане на този мажоритарен вот. Това, което не подкрепихме, бяха един лобистки закон - Законът за земеделските земи. Впоследствие остро се противопоставихме и на Закона за концесиите. Имаме и законопроект, който да ограничи нечистоплътната работа на частните съдебни изпълнители. Това е и против монопола на банките. Ние се намесваме в много дълбоки води смело.

Проверките за изнудване от 2012-а г. са приключили през 2015-а, изтъкна Христов и обясни решението на цялата парламентарна група да даде имунитетите си:

Първото, което искаме да кажем, е, че цялата група на "Воля" нямаме нужда от имунитети, по принцип. Второто е, че това искане на имунитети за какво ли не и непрекъснато е само повод за медийни сензации. Вижте как звучи в петък: "Главният прокурор иска свалянето на имунитетите на трима народни представители". Да, обаче когато след не знам колко време, работейки, съдебната система се произнесе, че няма основание за повдигане на обвинение на тези трима народни представители, никой тогава няма да излезе и да каже: "Главният прокурор потвърди: няма основание за подвеждане под отговорност на тези трима народни представители". Затова, давайки си имунитетите, ние заявяваме: "Моля ви се, спрете с тези медийни сензации и с този шум". Даваме си ги и, който има нужда да ни обвинява, нека да го направи.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна