Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългоочаквани откровения доминират в новия албум на Jay-Z

Дебютът на 13-я албум на Jay-Z  миналата седмица бе приет с букет от разнопосочни емоции. Наред с екстаза на феновете се появиха и критики. Премиерата на 4:44 бе ексклузивно по платформата Tidal (на която Jay-Z e съсобственик), но не всички абонати там имаха възможност да чуят първият албум на рап легендата от 2013-та насам. Условието бе да сте се абонирали не в последния момент, а дни преди премиерата. В противен случай, за да имате достъп до албума трябваше да сключите договор с мобилен оператор.

Без изненада подобни рестрикции бяха приети като обидни от някои. Дори колеги на  Jay-Z го критикуваха в социалните мрежи. Разбрал, че с новия си абонамент в Tidal Mark Ronson няма да може да чуе свежото на един от идолите си той се впусна в дълга тирада против условията и съобщи, че прекратява своя абонамент.  По-късно Ronson явно се е сдобил с компилацията и повали рапъра. Snoop Dogg, от своя страна, директно заяви, че след като не е намерил албума в iTunes е пристъпил към нелегалното му сваляне.

Може би в отговор на негодуванието Tidal премахна рестрикциите и даде възможност на повече фенове да се потопят в един от най-искрените албуми на годината.

Jay-Z не е първият рап артист, който се в пуска в откровения. Kanye West и Drake вече показаха уязвимите си страни, но Jay-Z го прави с гръм и трясък и ни оставя в потрес от шокиращи разкрития.

Той признава, че е изневерил на Beyonce и че ударите, които понесе от сестра й Solange в онова видео от асансьор са заради това (Kill Jay-Z). Той разкрива, че майка му е гей (Smile). Рап артистът засяга и социалните теми ( The Story of O.J.).  В Moonlight пък може да се чуе коментар за съвременните рапъри, които според Jay-Z са заменими един с друг. Съветът му е те да имат по-големи мечти, също както той е имал навремето.

За още от музикални акценти от седмицата не пропускайте новия брой на Music Point. Taзи седмица ще намерим общото между някои рап артисти и пънка, ще споменем за мащабни промени в правилата на британската класация за продажби и ще ви кажем за една от най-използваните фрази в модерния рап.

Очаквайте чисто нови предложения от Jax Jones, Neiked и Drake.

Също така – трите най-популярни песни по радиото в Щатите и на Острова и отговор на въпроса дали Despacito на Luis Fonsi, Daddy Yankee и Justin Bieber е шеста седмица на върха в нашата трансатлантическа класация.

Music Point е в ефира на Радио София в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна