Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За ползите от приключилата Лидерска академия за училищни директори

Снимка: Радио ВИДИН
Преди няколко дни приключи проектът "Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища“. Организатори бяха Съветът на жените в бизнеса в България и Парламентарната комисия по образованието и науката. Участваха 23 директори на училища от София и региона. На официална церемония в Народното събрание бяха връчени сертификатите на успешно завършилите в първото издание на Лидерската академия, като по време на своето обучение директорите получиха допълнителни умения за лидерство, управление на екипа, насърчаване на инициативността, методи за комуникация и взаимодействие с представители на училищната общност. Лектори в тази Лидерска академия бяха утвърдени специалисти от сферата на управлението на човешките ресурси, както и топ мениджъри с доказан опит в управлението на водещи български и международни компании.

Смея да кажа, че ползите от участието ми в Лидерската академия могат да бъдат оценени в два аспекта. Това сподели в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Даниела Иванова, директор на 202 ОУ "Хр. Ботев“ в село Долни Пасарел. Тя е само на 30 години и е включена в класацията на "Форбс“ - България "30 под 30“. 60% от учителите в училището са под 30 години:

Аз и екипът, който работи в училището, си зададохме доста въпроси. Успяхме да приоритизираме важните за нас неща и да начертаем план за следващата учебна година. Ползите тепърва ще се разгръщат във времето, тъй като всяка една промяна, всяка една нова идея изисква време, за да бъде приложена. Смятам, че тепърва ще имаме възможност да видим какви са ефектите от участието ми в Лидерската академия.

Цялото интервю с Даниела Иванова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна