Сдружение "Милостив" подпомага образованието на младежи с материални затруднения

Снимка: milostiv.org

В ход е новата кампания на Сдружение "Милостив" за отпускане на стипендии на младежи с материални затруднения, които искат да учат във висше учебно заведение, но нямат финансовата възможност за това. В предаването "Преди всички" Радослав Кирков, който е заместник-председател на Управителния съвет на сдружението, обясни:

Основните критерии са младежи в затруднено финансово положение или неравностойно - деца, отглеждани от самотен родител, от центрове за деца от семеен тип или деца инвалиди. Кандидатства се при нас с мотивационно писмо и документи, подготвени за следване. Дарителите са предимно частни лица и могат да преценят доколко младежът е искрен, за да изберат на кой младеж да помогнат. Работим безвъзмездно. Основният принцип на "Милостив" е да има пълна прозрачност.


До момента имаме няколко получени кандидатури, очакваме и още мотивационни писма, като крайният срок е 15-и август, уточни Кирков:

До момента сме осигурили стипендии по 1 200 лева на година за около 5 деца. Стараем се доколкото можем да помогнем и за следващата учебна година. Надеждата ни е да можем до помагаме. За тези, които вече следват - стараем се да им помогнем до завършването на висшето образование.

За принципите на кампанията и за критериите, по които се избират кандидатите за подпомагане - слушайте в звуковия файл.

Още от категорията

Американец блъсна колата си в спешно отделение и се самозапали

20-годишен младеж блъсна колата си с туби бензин в спешното отделение на болница в град Мидълтън, в американския щат Кънектикът, и се самозапали, съобщиха местните власти.  Според кмета на града, засега мотивите са неизвестни. Източници, цитирани от Фокс нюз,съобщиха, че младежът е бил идентифициран като Стивън Елам , жител на Мидълтаун.  Според..

публикувано на 22.02.18 в 22:40

Либийски танкер е задържан на пристанището в Бургас от три месеца

Заради съдебни спорове, от 3 месеца либийски танкер е задържан на бургаското пристанище. Първоначално корабът е бил арестуван, а сега Морската администрация в Бургас е издала забрана той да напуска пристанището.  Плавателният съд е собственост на националната танкерна компания на Либия. Пристигнал е в страната на 20 ноември. Първоначално танкерът е..

публикувано на 22.02.18 в 21:58

Децата с диабет в Плевенско нарастват, медицински лица отказват да им поставят инсулин

Тревожно расте броят на децата, болни от диабет в Плевенска област. Това стана ясно на проведената днес дискусия  под наслов “Запознай се с диабета“. Форумът събра в Плевен неправителствени организации, представители на институции, на местната власт и пациенти.  Между 12 и 20 деца се регистрират в Плевенска област като диабетно болни на година , каза..

публикувано на 22.02.18 в 21:54

Общинският съвет в Свищов поиска държавна подкрепа за Стопанската академия

Общинският съвет в Свищов гласува декларация в подкрепа на Стопанската академия "Димитър Ценов" в града. Документът е адресиран до народните представители, правителството и Министерството на образованието. В него се настоява за увеличение на държавния планов прием във висшето училище за следващата академична година. През последните 8 години чрез..

публикувано на 22.02.18 в 21:45

В Сливен отложиха създаването на общинска полиция

Общинският съвет Сливен отложи за следващия месец гласуването на предложение за създаване на общинска полиция. Предложението беше оттеглено от вносителя  Момчил Пантелеев с аргумента, че трябва да бъде прецизирано.  Аз оставам с впечатлението, че принципно колегите ще подкрепят такова предложение, след като бъде приведено във форма, която да свърши..

публикувано на 22.02.18 в 21:40

Общините в Кюстендилска област не могат да се договорят с Перник за извозването на боклука

Общините в област Кюстендил, които от началото на годината останаха без сметища, все още не са се договорили с община Перник за използване на тамошното депо за отпадъци. Причината са високите изисквания и таксата за депониране, която допълнително оскъпява услугата.  Нито една от шестте общини - Бобовдол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и..

публикувано на 22.02.18 в 21:36

Десетият протест срещу застрояването на Пирин блокира ключови кръстовища в центъра на София

Стотици природозащитници се събраха пред Народното събрание в София на десети пореден протест срещу застрояването на Пирин и други властови решения, свързани с околната среда. Впоследствие те блокираха ключови кръстовища по булеварда, включително това на Орлов мост.  Първоначалните искания остават непроменени - отмяна на промените в плана за управление..

обновено на 22.02.18 в 20:58