Сдружение "Милостив" подпомага образованието на младежи с материални затруднения

Снимка: milostiv.org

В ход е новата кампания на Сдружение "Милостив" за отпускане на стипендии на младежи с материални затруднения, които искат да учат във висше учебно заведение, но нямат финансовата възможност за това. В предаването "Преди всички" Радослав Кирков, който е заместник-председател на Управителния съвет на сдружението, обясни:

Основните критерии са младежи в затруднено финансово положение или неравностойно - деца, отглеждани от самотен родител, от центрове за деца от семеен тип или деца инвалиди. Кандидатства се при нас с мотивационно писмо и документи, подготвени за следване. Дарителите са предимно частни лица и могат да преценят доколко младежът е искрен, за да изберат на кой младеж да помогнат. Работим безвъзмездно. Основният принцип на "Милостив" е да има пълна прозрачност.


До момента имаме няколко получени кандидатури, очакваме и още мотивационни писма, като крайният срок е 15-и август, уточни Кирков:

До момента сме осигурили стипендии по 1 200 лева на година за около 5 деца. Стараем се доколкото можем да помогнем и за следващата учебна година. Надеждата ни е да можем до помагаме. За тези, които вече следват - стараем се да им помогнем до завършването на висшето образование.

За принципите на кампанията и за критериите, по които се избират кандидатите за подпомагане - слушайте в звуковия файл.

Още от категорията

Пастрокът на убитото в Пазарджик бебе е направил пълни самопризнания

Прокуратурата в Пазарджик ще обвини в убийство пастрока и майката на 11-месечното бебе в Пазарджик, което е починало заради черепно-мозъчна травма. Мъжът е направил пълни самопризнания, че е удрял детето, защото плачело. 27-годишният мъж  и майката са задържани, след като са откарали бебето в пазарджишката болница.

публикувано на 25.11.17 в 09:49

Протест на граждански организации пред фермата за норки до старозагорското село Маджерито

Граждански организации се събират на протест пред фермата за норки до старозагорското село Маджерито. С демонстрация ще бъдат огласени рисковете и щетите от индустриалното отглеждане на животните заради кожите им. Демонстрацията съвпада със Световния ден без кожа, който се отбелязва всяка година в търсене на алтернативи на унищожаването на животни.

публикувано на 25.11.17 в 09:41
Плевен

Kонференция за родителската отговорност се провежда в Плевен

Плевен е домакин на конференция за родителската отговорност и действията при отвличане на деца. Форумът, който събира на едно място институции и неправителствени организации, е в контекста на българското председателство на Европейския съюз. Конференцията ще открие министърът на правосъдието Цецка Цачева . Наред със създаването на службата на..

публикувано на 25.11.17 в 09:14

16 души са пострадали при инцидента в метрото в Лондон

16 души са били ранени при инцидента в метрото в Лондон, при който съобщения за изстрели предизвикаха масова паника и евакуация на станция "Оксфорд Съркъс".  Малко преди 19.00 часа българско време настъпи голям хаос в района на оживената метростанция „Оскфорд съркъс“, където много лондончани и гости на града пазаруват намалени стоки в т.нар. „Черен..

обновено на 25.11.17 в 09:01

11 души загинаха при пожар в грузинския град Батуми

11 души загинаха, а други 21 пострадаха при пожар в хотел "Леогранд" в грузинския град Батуми, предаде ТАСС. Все още не е е изяснена причината за пожара. Пламъците са овладени и е започнала идентификация на телата. Засега  се съобщава за петима загинали турски граждани и един от Израел. Огнената стихия е обхванала хотела, в който са били..

публикувано на 25.11.17 в 08:46

Преглед на печата

"Всенародна борба за чист въздух" - обявява ТРУД като обобщение на мерките, обявени от държавните институции на конференция в София. Стандарт за горивата ще бъде в сила от следващия отоплителен сезон, проблемът е в количеството сяра и пепел във въглищата. Повечето от хората, които са на енергийни помощи, използват твърдо гориво, обяснява енергийният..

публикувано на 25.11.17 в 08:25

20 студенти на СУ ще бъдат отличени със стипендии и награди

20 студенти от различни факултети на Софийския университет "Свети Климент Охридски" ще бъдат отличени с награди и стипендии на патронния празник на учебното заведение. Сред тях е Жанета Турлакова от Факултета по журналистика и масови комуникации, стажант в Българското национално радио. Програма "Хоризонт" е изключително полезна за мен като студент по..

публикувано на 25.11.17 в 04:57