Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Милостив" подпомага образованието на младежи с материални затруднения

Снимка: milostiv.org

В ход е новата кампания на Сдружение "Милостив" за отпускане на стипендии на младежи с материални затруднения, които искат да учат във висше учебно заведение, но нямат финансовата възможност за това. В предаването "Преди всички" Радослав Кирков, който е заместник-председател на Управителния съвет на сдружението, обясни:

Основните критерии са младежи в затруднено финансово положение или неравностойно - деца, отглеждани от самотен родител, от центрове за деца от семеен тип или деца инвалиди. Кандидатства се при нас с мотивационно писмо и документи, подготвени за следване. Дарителите са предимно частни лица и могат да преценят доколко младежът е искрен, за да изберат на кой младеж да помогнат. Работим безвъзмездно. Основният принцип на "Милостив" е да има пълна прозрачност.


До момента имаме няколко получени кандидатури, очакваме и още мотивационни писма, като крайният срок е 15-и август, уточни Кирков:

До момента сме осигурили стипендии по 1 200 лева на година за около 5 деца. Стараем се доколкото можем да помогнем и за следващата учебна година. Надеждата ни е да можем до помагаме. За тези, които вече следват - стараем се да им помогнем до завършването на висшето образование.

За принципите на кампанията и за критериите, по които се избират кандидатите за подпомагане - слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени