Сдружение "Милостив" подпомага образованието на младежи с материални затруднения

Снимка: milostiv.org

В ход е новата кампания на Сдружение "Милостив" за отпускане на стипендии на младежи с материални затруднения, които искат да учат във висше учебно заведение, но нямат финансовата възможност за това. В предаването "Преди всички" Радослав Кирков, който е заместник-председател на Управителния съвет на сдружението, обясни:

Основните критерии са младежи в затруднено финансово положение или неравностойно - деца, отглеждани от самотен родител, от центрове за деца от семеен тип или деца инвалиди. Кандидатства се при нас с мотивационно писмо и документи, подготвени за следване. Дарителите са предимно частни лица и могат да преценят доколко младежът е искрен, за да изберат на кой младеж да помогнат. Работим безвъзмездно. Основният принцип на "Милостив" е да има пълна прозрачност.


До момента имаме няколко получени кандидатури, очакваме и още мотивационни писма, като крайният срок е 15-и август, уточни Кирков:

До момента сме осигурили стипендии по 1 200 лева на година за около 5 деца. Стараем се доколкото можем да помогнем и за следващата учебна година. Надеждата ни е да можем до помагаме. За тези, които вече следват - стараем се да им помогнем до завършването на висшето образование.

За принципите на кампанията и за критериите, по които се избират кандидатите за подпомагане - слушайте в звуковия файл.

Още от категорията

Мост на магистрала се срути в Генуа, броят на жертвите достигна 30 (СНИМКИ)

30 души са загинали при срутването на виадукта "Моранди" в Генуа, съобщи министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини, цитиран от Ройтерс. Той допълни, че има и много ранени, като според агенция АНСА са 13 души. При рухването на около 200-метрова отсечка от моста от височина 90 метра са паднали около 30 леки автомобила..

обновено на 14.08.18 в 17:56

Започнаха богослуженията за Успение Богородично в Бачковския манастир

Бачковският манастир вече се изпълва с хора за утрешния голям православен празник Успение на Пресвета Богородица, който е и храмов празник на Светата обител. В 17 часа започват богослуженията за Успение Богородично, а от 20 часа са Великата вечерня и Бдението, каза игуменът на манастира, каза архимандрит Самуил. За да бъдат част от..

публикувано на 14.08.18 в 17:40
Мая Манолова

М. Манолова: Некоректно е събирането на вземанията чрез частни съдебни изпълнители

Практиката на някои общини в страната, сред които е и Варна, да събират вземанията си от гражданите чрез частни съдебни изпълнители, не е честна спрямо хората.  Това заяви във Варна омбудсманът Мая Манолова, която прие в сградата на областната администрация над 50 граждани, част от които внесоха жалби по този повод: “Кметът Портних ми обясни,..

публикувано на 14.08.18 в 17:30

С песен към … пълно затъпяване

Не само затъпяване, но и тотално принизяване на човека до „парче плът“ с инстинкти и физиологични функции, а, и с материални мераци… Да ми простят деликатните натури, но не намирам по-меки думи, за да изразя потреса си от „текстовете“ на повечето песни, които проглушават ушите и облъчват съзнанието на милите ни деца. Те гърмят отвсякъде –..

публикувано на 14.08.18 в 17:05

Има или престъпна некадърност на поддържащата компания, или умишлено заличаване на данни

Има пропуски в поддръжката на държавните електронни системи и това е факт. Доказва го липсата на Търговски регистър вече шести ден. Това заяви в предаването "12+3" Иво Мирчев, IT специалист, който има собствена фирма. Той допуска две версии за блокирания регистър: престъпна некадърност на поддържащата компания или умишлено заличаване на данни. Заради..

публикувано на 14.08.18 в 16:38

60 полудиви патици са пуснати в езерото в столичния квартал "Дружба"

В езерото в столичния квартал "Дружба" бяха пуснати на свобода 60 полудиви патици.  Още 200 от днес ще обитават други столични водоеми. Инициативата е на Ловно-рибарско дружество "София Запад" и Столична община. "Идеята за разселването на тези патици, това са вид патици зеленоглавка, да обогатим природата и столицата, и мисля, че така ще дадем..

публикувано на 14.08.18 в 16:34

Монтират камери по училища и детски градини в Община Троян

Във всички училища и детски градини в Община Троян се монтират камери за видеонаблюдение за новата учебна година. Видеокамерите се монтират в дворовете на училищата и детските градини, както и на възлови кръстовища в града, посочи кметът на Троян Донка Михайлова: "Традиция в Община Троян е да отваряме училищните дворове за игра на децата..

публикувано на 14.08.18 в 16:24