Сдружение "Милостив" подпомага образованието на младежи с материални затруднения

Снимка: milostiv.org

В ход е новата кампания на Сдружение "Милостив" за отпускане на стипендии на младежи с материални затруднения, които искат да учат във висше учебно заведение, но нямат финансовата възможност за това. В предаването "Преди всички" Радослав Кирков, който е заместник-председател на Управителния съвет на сдружението, обясни:

Основните критерии са младежи в затруднено финансово положение или неравностойно - деца, отглеждани от самотен родител, от центрове за деца от семеен тип или деца инвалиди. Кандидатства се при нас с мотивационно писмо и документи, подготвени за следване. Дарителите са предимно частни лица и могат да преценят доколко младежът е искрен, за да изберат на кой младеж да помогнат. Работим безвъзмездно. Основният принцип на "Милостив" е да има пълна прозрачност.


До момента имаме няколко получени кандидатури, очакваме и още мотивационни писма, като крайният срок е 15-и август, уточни Кирков:

До момента сме осигурили стипендии по 1 200 лева на година за около 5 деца. Стараем се доколкото можем да помогнем и за следващата учебна година. Надеждата ни е да можем до помагаме. За тези, които вече следват - стараем се да им помогнем до завършването на висшето образование.

За принципите на кампанията и за критериите, по които се избират кандидатите за подпомагане - слушайте в звуковия файл.

Още от категорията
Техническият университет в София е държавно техническо висше училище, най-голямото в страната

Броят на първокурсниците в Техническия университет в София и неговите филиали надвишава 3000

Новата 72-ра академична учебна година беше открита от ректора на Техническия университет в София проф. Георги Михов: Скъпи първокурсници, добре дошли във вълнуващия свят на техниката и технологиите, които променят света ни. Нека той да стане по-добър и по-хуманен, от всички нас това зависи.  Сред гостите беше и вицепремиерът Валери..

публикувано на 25.09.17 в 14:15

27-годишен работник загина при трудова злополука в Девня

27-годишен работник е загинал при трудова злополука в ТЕЦ "Девен" в Девня.  Мъжът е паднал от голяма височина при ремонтни дейности и е загинал на място.  Инцидентът се разследва от Окръжната прокуратура във Варна. 

публикувано на 25.09.17 в 14:03

Добрич отбелязва годишнината от връщането на Южна Добруджа в пределите на България

Добрич отбелязва 77 години от подписването на Крайовската спогодба, която връща Южна Добруджа в пределите на България. На тази дата тогавашният министър-председател  Богдан Филов съобщава радостната вест по Българското национално радио и тя отеква в цялата страна. Българските войски, водени от генерал-лейтенант  Георги Попов , влизат в града, посрещнати..

обновено на 25.09.17 в 13:44

Гъвкава дисциплина - златният стандарт във възпитанието на децата

Родителите много често се лутат в избора си на подход към детето, раздвоявайки се между това да бъдат по-строги и да възпитат децата си в по-голяма дисциплина или да бъдат по-либерални и да оставят детето си да се развива самостоятелно с темпове, които то определя. Оказва се, че има и средно положение - гъвкава дисциплина. Гъвкавата дисциплина е..

публикувано на 25.09.17 в 13:28

Започва Операция "Жълти стотинки"

Операция „Жълти стотинки“ я реализираме за поредна 8-а година. Всяка година събираме между 40 и 50 хил. лв. Ние удвояваме средствата, които са дарени . Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ Симона Чаракчиева - съветник Корпоративна социална отговорност във "Виваком". Във всички наши магазини и магазините на нашите партньори има..

публикувано на 25.09.17 в 13:06

СГС не даде ход на делото срещу Веселин Пенев за царските конюшни

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев . Той е обвинен за сключена неизгодна сделка за т.нар. "царски конюшни", с което е ощетил държавата с над 10 млн. лв., и за умишлена безстопанственост. Според съда Веселин Пенев не е призован коректно. Самият Пенев заяви, че делото срещу него е..

публикувано на 25.09.17 в 12:56

Времето за игра

Научих, че пясъчниците за игра, намиращи се в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след постъпили писмени искания от родители, които настояват да бъдат предприети действия в тази посока. Основният мотив е, че често пясъчниците могат да бъдат източник на зарази. Община..

публикувано на 25.09.17 в 12:30