Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не са открити следи от насилие при първоначалния оглед на автомобила на изчезналия Адриан Златков

25-годишният мъж е изчезнал днес преди обед, полицията работи по версията за отвличането

| обновено на 30.08.17 в 16:50
Снимка: БГНЕС
Полицията работи по версията за отвличането на сина на известен бизнесмен в столицата. 25-годишният мъж е изчезнал днес преди обед. Автомобилът му е открит на пътя за село Герман.

Колата е открита между 10.30 и 11 часа сутринта, обясниха за "Хоризонт" от МВР. Автомобилът е бил отворен, като в него са били намерени личните документи и телефоните на  мъжа. До момента обаче той е в неизвестност.

Работи се по всички версии, като една от водещите е, че става дума за отвличане. Знае се, че изчезналият е син на собственика на една от най-големите автокъщи в София Тони Златков.

По рано днес в сградата на СДВР заради случая се събра цялото ръководство на Министерството на вътрешните работи – главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Ивайло Спиридонов и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

От СДВР обясниха, че при първоначалния оглед на автомобила на 25-годишния Адриан Златков не са открити следи от насилие.

На брифинг на ръководството на МВР, на който трябваше да бъдат дадени повече данни около случая, заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Борислав Борисов разказа:

Сигналът е за намерен автомобил. Сигналът е подаден от бащата. Бащата, тръгвайки на работа, е видял колата, паркирана там, където е. Няма версии, няма заплахи, няма закани. Според него няма и врагове, които да бъдат способни да направят това нещо, каза комисар Борисов. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени