Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Гайдаров: Работата на МВР по случая с Адриан Златков трябва да бъде доведена до край

Снимка: Радио Шумен


Работата на МВР по случая с отвличането на Адриан Златков трябва да продължи и да бъде доведена до край. Това заяви в предаването „Нещо повече“ проф. Калин Гайдаров, преподавател по национална и международна сигурност в НБУ.

Ние се намираме в средата на казуса. Младежът е върнат в сравнително добро състояние. Но от гледна точка на обществените очаквания – необходимостта обществото да разчита на полицията от гледна точка на сигурността на всеки един от нас – трябва да се стигне до разкриване на извършителите и по-нататък да се съберат годни доказателства, които да са достатъчни за получаване на наказание. /…/ Би било много разумно да има информация, която да показва на обществото как се развива случая. По този начин ние ще знаем доколко и как ефективно работи полицията. Иначе оставаме със съмнения или пък интерпретации, които в никакъв случай не са здравословни.

Доста специфична е работата на специализираните структури, когато става дума за отвличане, подчерта проф. Гайдаров и добави: Една голяма част от дейността остава скрита. Наистина би било добре МВР да комуникира с обществеността, с медиите, макар и оскъдна, но да предоставя информация, тъй като започват догадки, интерпретации, дори се стига до съмнения, които са свързани с ефективността на работата.

Според проф. Гайдаров, ще е добре обществеността да е запозната с резултатите след изслушването на вътрешния министър по темата.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна