Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Петата международна среща по информационни технологии в образованието

Снимка: БГНЕС

Петата международна среща на високо равнище по информационни технологии в образованието започва в Боровец. Домакини са Университетът по библиотекознание и информационни технологии и Холандският институт за развитие на учебните програми.
 

В предаването "Преди всички" проф. Румен Николов от организаторите коментира:

Имаме с какво да се похвалим, затова и тази среща се провежда в България. Това е уникален шанс. Имаме достъп до експертизата на над 100 топ експерти от целия свят. Светът се променя, обществото се променя, икономиката се променя – ще се дискутират теми, свързани с промените, които трябва да се случат в областта на образованието – как ще изглежда образователната система в дигиталната ера, качеството на образованието е в основата. Една от темите, които ще се разглеждат, е възпитанието в дигиталния свят.

Разширяваме това събитие със събитие в София, където ще бъде един вид премиерата на експертните мнения, които ще се разработят тук на работната среща. Ще представим в София и наръчник за информационни технологии в образованието. Ще има и декларация на експертите по отношение на това какво трябва да се прави в глобален мащаб.

Първата работна група ще работи по темата как ще изглеждат образователните системи в дигиталната ера, каза проф. Николов и добави: Събитието има за цел да ангажира всички участници в процеса. Това не е работа само на министерството, а е работа и на учители, и ученици, и родители, и бизнеса. Заедно трябва да търсим решението.

Имаме много добри практики, просто трябва да ги мултиплицираме, категоричен е още проф. Николов. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени