Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобиографията на Роман Полански вече излезе и у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Автобиографичната книга на режисьора Роман Полански "Роман за Полански" вече е на българския пазар. Редакторът на книгата Владимир Трифонов разказа в предаването "12+3" какво неизвестно за Полански ще научат читателите:

Например не е било известно колко трудно той пробива най-напред в английското кино, след като решава да напусне Полша. Едва намира финансиране, въпреки това успява почти всяка година да вади нов филм без особено високи бюджети и така си създава име докато стига до холивудския си пробив с "Бебето на Розмари" през 1968 година. Точно този период не е особено познат дори и за неговите почитатели.

По отношение на откровеността на режисьора Трифонов каза:

Напълно е откровен, бих казал, за всички свои любовни перипетии. Преди брака си с Шарън Тейт, която е зверски убита точно през 1968 година, той е имал и друг брак с една полска актриса - в началото на 60-те години. Разказва подробно за случая с момичето, за чието изнасилване е обвинен, и за което той твърди, разбира се, че не е истина. Но всичко това е подробно описано в цяла една глава.

Любопитното е, че тази книга реално приключва до началото на 80-те години. Последният филм, за който той разказва, е филмът "Тес". Книгата е издадена тогава. Това е ново издание, което той дописва.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна