Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Площадки за безопасно колоездене за деца се изграждат в няколко детски градини

Снимка: Светослав Цветанов

Със средства от Столична община Съветът за безопасност на децата в София изгражда площадки по безопасност на движението и приложно колоездене в детските градини. Изграждането им е в изпълнение на общинската програма за опазване живота и здравето на децата в пътното движение. Досега в София са създадени над 60 учебни площадки. От вторник такава има и в детска градина "Радост“ в район "Изгрев“.

На площадката за безопасно движение в детска градина "Радост“ в София децата попадат в един мини град с улици, пътни знаци, пешеходни пътеки и маркировка. За обучението на малчуганите са закупени и детски автомобили и велосипеди, обяснява Симеон Симов от Съвета по безопасност на децата на София:

Нали знаете, че децата обичат да си играят на продавачи, на лекари. Тук ще играят ролята на шофьори, пешеходци. По този начин децата ще могат да усетят риска и опасностите, които ги дебнат по пътя, защото при едно неспиране на пътния знак "Стоп“ се получава катастрофа и те ще знаят какво се случва, когато ги возят в автомобилите. Ние целим по този начин да ги направим верен коректив на по-възрастните.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна