Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Антоанета Христова: Дебатът между БСП и ГЕРБ е остър, но в него има много смисъл

Борис Попиванов: От самото начало на този мандат управлението на ГЕРБ се намира в кръгова отбрана

Политическият дебат между БСП и ГЕРБ е много остър, но в него има много смисъл. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" политическият психолог проф. Антоанета Христова:

Двете силни политически партии, които в момента са най-големи вляво и вдясно, са в активен спор. Ние ги наблюдаваме. Ние оценяваме умението им и професионализма им по отношение на политическото им поведение и в крайна сметка можем да избираме. Това окрупняване на лявото и дясното е в полза за избирателя.

От самото начало на този мандат управлението на ГЕРБ се намира в кръгова отбрана. Това каза пред "Хоризонт" политологът Борис Попиванов

Това правителство постоянно бива атакувано от всички посоки и бива атакувано най-вече поради причини, идващи от самото него, защото значителна част от скандалите, които се произвеждат, не са резултат от опозиционна злонамереност, а произтичат от самия характер на това управление, от тази прекомерна концентрация на власт. ГЕРБ в момента напомня на управлението на Иван Костов през 2001 година, когато имаше пропуквания от скандали по периферията, разпадания на структури и различни мнения, противоречащи на генералната линия.

Цялото интервю с проф. Антоанета Христова и с Борис Попиванов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна