Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"История, култура, медии" - издание-изненада, подарък за Горан Благоев

Горан Благоев
Снимка: БГНЕС


"История, култура, медии" се нарича сборникът, който излиза като специален подарък, предназначен за Горан Благоев.

Изданието-подарък, чието представяне е днес, е подготвила като изненада съпругата на Горан Благоев доц. Евгения Благоева, която е преподавател в НБУ, за 50-ия рожден ден на журналиста, познат от екрана на БНТ.  

Истината е, че подаръкът трябваше да се подготви доста бързо, сподели Евгения Благоева в ефира на "Хоризонт":

За по-малко от три месеца, доста бързичко, защото, за съжаление, тази прекрасна идея ми дойде само три месеца преди юбилея на Горан и съм страшно благодарна на академичната общност, на журналистическата общност за това, че те откликнаха и се включиха много активно, така че се получи наистина една прекрасна книга.

Тя има три раздела -  вътре имаме исторически текстове много сериозни, имаме етнологични текстове също много хубави, разбира се, имаме и публицистична част, където се включват колеги на Горан  - като Бойко Василев и Андрей Захариев и други автори като Георги Лозанов, и накрая завършваме с една художествена част, където са Теодора Димова, Румен Леонидов и други вече художествени творби.

Така че наистина сборникът е много, много интересен и си заслужава. Освен всичко друго, разбира се, аз съм много щастлива, защото той е един наистина безпрецедентен жест на уважение към български журналист, който, като че ли, няма аналог - поне аз не знам  нещо подобно да е правено.


Повече по темата чуйте от звуковия файл .

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна