Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите. Това коментира премиерът Бойко Борисов:

Историята се повтаря само преди две години, когато госпожа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава дойде Мартин Шулц и ми каза: "Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в парламента, защото сте прогнозируема, европейска партия, член на ЕНП и това не е правилно". 

Всеки трябва да понесе последствията от това, което е вършил - така Борисов обоснова предложението на ГЕРБ да отпадне давността при приватизационните сделки:

Това не е насочено нито срещу фирмите, нито срещу хората, а срещу длъжностните лица, срещу които прокуратурата не може да продължи да работи, защото е изтекла давността по дадената приватизационна сделка. Аз не мога да разбера защо е тази истерия. Всеки, който се е облажил, да си понесе отговорността.

Министър-председателят определи мониторинговия доклад за напредъка на България като обективен и изрази надежда до края на 2018-та година страната ни да е изпълнила всички препоръки на ЕК.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна