Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делнична сезонна карта пускат на "Боровец"

Снимка: БГНЕС

Заместник-кметът на Самоков с ресор "Туризъм" Люба Кленова и Росица Стойкова, експерт PR и комуникации в "Бороспорт" АД разказаха пред Радио София за започналата подготовка за зимния сезон в курорта "Боровец" и разясниха какви са очакванията за предстоящия активен туристически поток. Все още не е уточнена датата за официалното откриване на сезона, но при наличие на достатъчно добри условия за практикуване на зимните спортове, съоръженията ще бъдат пуснати и преди това.

Росица Стойкова подчерта, че цените на картите за съоръженията на "Боровец" няма да се променят през предстоящия сезон. Новото през тази зима е, че ще се предлага делнична сезонна карта на цена 500 лева, с която може да се кара в дните от понеделник до петък, както през дневните часове, така и на нощно каране.

Люба Кленова коментира също, че е приключил първият етап от рехабилитацията на ВиК мрежата в "Боровец" и в участъците, в които бе извършван ремонтът, вече е положена нова асфалтова настилка. Извършените дейности са обхванали основно новия център на курорта - около по-големите хотели и началните станции на лифтовите съооръжения в курорта, а на следващия етап ще продължи работата към стария център и по продължението на пътя в посока Пловдив.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени