Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Панталеева: Бъдителите са хора, открили своите таланти и приложили своите желания в професията си

Снимка: Кирчо Стоичков

Силно вярвам в силата и енергията на думите. За това си има цяла наука, стига човек да вярва в нея. Понеже ми се отдава и го усещам, сметнах, че най-точното име, което отговаря на нас, самите личности в благотворителна инициатива, е "Бъдители“. Това сподели за предаването "Хоризонт до обед“ Биляна Панталеева от инициативата "Бъдители" и обясни:

Бъдител е човек, който е такъв, какъвто е, такава, каквато е неговата същност, неговото желание, а не това, което налагат модни тенденции, правила, традиции, принципи и клишета. Бъдителите са хора, които са открили своите таланти, наложили са своите желания сред обществото и са ги приложили в своята професия и когато го направят това нещо, те работят с огромно желание и тази страст и това вдъхновение всъщност ние от две години и половина пренасяме в училищата и в университетите под формата на вдъхновяващи и мотивационни лекции.

Дискусиите с двама-трима лектори от различни професии, повечето от които имат собствен бизнес, продължават между 90 и 180 минути, сподели  Панталеева. Всеки от лекторите разказва за пътя, който е изминал, за да стигне до това, което е в момента, и как са преследвали мечтите си.

Ние не заместваме образователната система, не заместваме техните учители. Ние ги подпомагаме, подкрепяме, допълваме, като един вид показваме от какво има нужда бизнесът и това за тях е много полезно, защото виждат, че да се трудиш в България, въпреки че думата труд не я харесвам. Идва от асоциацията трудно. Харесвам думата да действаш, да си активен. Да действаш в България не е задължително свързано с неприятност, с тегло, а е свързано с предизвикателства, с уроци, с неща, които ти излизат, и ти просто трябва да ги научиш, и да ги преминеш, и да продължиш.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна