Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Дебатите за Бюджета се ограничават до взаимни обвинения

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС
Пиар експертът Арман Бабикян коментира в "12+3" политическите измерения на фискалната рамка.

Това е реплика на предишни бюджети. Рамката на 2018-а е план за действие. Единственото, което трябва да се спомене, е увеличаването на някои заплати, най-вече на учителите, отбеляза Бабикян.

Скандалът за здравеопазването беше много сериозен в пленарна зала и имаше основания. Не може в Конституцията да са ти гарантирани основни права, а някой да спира въвеждането на най-новите постижения във фармацията, което дава шанс за живот на много български граждани. За мен това е проблем на взаимоотношенията власт и гласоподаватели, не е ляв или десен проблем. Оказва се, че част от народа няма право на живот, защото представителите на народа не знаят как да спрат течовете в системата. Със силата на химикала на счетоводителя се зачерква животът на български граждани. Вече има искания от граждани до президента Радев за вето точно на тези текстове на закона, каза Бабикян.

Той коментира острия тон в парламента:

Спор с аргументи е полезен, ако от него произтекат компромиси. Това означава по-добър икономически ефект, по-добър обществен продукт. На този етап в голямата си част дебатите за Бюджета представляват само взаимни обвинения. Дори и най-рационалните предложения бяха отхвърлени. Мнозинството държи да демонстрира, че е мнозинство - а малцинството - че мнозинството не е право във всички случаи.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна