Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти протест срещу небостъргача в "Лозенец"

Снимка: Златина Йовкова, БНР

Жители от кв.„Лозенец“ ще протестират отново тази вечер срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“.

Според тях, строителството на високата сграда е в противоречие на законовите разпоредби, а нежеланието за справяне с проблема, доказва инвеститорското влияние върху контролните органи.

Основното недоволство на жителите от кв.„Лозенец“ е, че височината на обекта ще бъде в разрез с останалите сгради. Те твърдят, че изграждането вече е и незаконно - разрешението за строеж е изтекло на 19.11.2017 г.
Закононарушенията не спират дотук, посочи общинският съветник от групата на Коалиция „Сердика“ в Столичния общински съвет и член на инициативния комитет срещу небостъргача Войслав Тодоров.

Тодоров коментира и намерението за изграждане на улица през зелената площ в близост до строежа на високата сграда, макар че според директора на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ арх. Влади Калинов в проекта не е заявено подобно нещо.

Инициативният комитет срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“ е разпратил жалби към главния архитект на Столичната община, Дирекция „Общински строителен контрол“ и Дирекция за национален строителен контрол, в които настоява за незабавни проверки, заради изтеклото разрешение за строеж.
Чуйте повече по темата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна