Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсен Венгер след 3:3 с „Ливърпул“: Такъв футбол искат хората

Арсен Венгер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на „Арсенал“ и „Ливърпул“ завършиха 3:3 в първия мач от 19-ия кръг на английската Висша лига. Срещата премина през интересни обрати, след като гостите от Ливърпул стигнаха до 2:0 в 52-ата минута, но след това за 5 минути - от 63-ата до 58-ата, Арсенал поведе с 3:2. Равенството бе фиксирано в 71-ата минута.

В класирането първи е тимът на Манчестър Сити с 52 т пред Манчестър Юнайтед с 41 и Челси с 38. Следват Ливърпул с 35 и Арсенал с 34 т.

Арсен Венгер, мениджърът на „Арсенал“, коментира след мача: Точно такъв футбол искат да виждат всички хора в Премиър лийг. Разочарован съм, че не спечелихме, но и двата отбора зарадваха феновете с ярко зрелище. Нека да отдадем дължимото на съзидателния футбол. Когато няма удари към вратите, защитниците получават похвали, но не такъв футбол радва хората. На кого му е интересно да гледа две скучни нули на таблото. Момчетата знаеха колко опасен е Ливърпул в нападение. През първото полувреме играчите ми действаха с прекален респект и не показаха нивото си. След почивката заиграхме далеч по-добре и показахме уменията си. Не се предадохме, въпреки трудностите. Играчите ми показаха фантастичен дух и се гордея с тях. Успяхме да се съберем, но искам играчите ми да показват това ниво от първия съдийски сигнал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна