Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 40 деца ще посрещнат Коледа в Детската клиника в Плевен към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“

Снимка: БНР

Красиво украсена елха, толкова красива, колкото може да бъде когато детски ръчички са поставили коледни разноцветни топки и гирлянди, всякакви украшения, весели картинки, усмихнат Дядо Коледа с чувал, пълен с играчки - така изглежда Детската клиника в Плевен към Университетската  многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“. Екипът на Клиниката се е постарал да създаде приятна атмосфера за малките си пациенти. Някои  се налага да останат по празниците в нея заради необходимостта от постоянно лекарско наблюдение.

Тази Коледа децата ще са около 40, каза проф. Ваня Недкова е началник  е на Детската клиника от 15 години, на работи в болницата от 41 години:

Персоналът ще си бъде на работа, всичките отделения ще си работят интензивно, защото децата не избират по час или по ден да боледуват. Практиката ни показва, че точно на Коледа или на Нова година се приемат най-много деца, защото родителите преценяват, че състоянието е критично и тогава тръгват да търсят помощ. За тези деца са осигурени лакомства за децата.

Тя припомни, че самолечението е изключително опасно, особено, ако родителите го правят за децата. Отговорност е ключовата дума в работата.

Още можете да чуете в репортажа на Латинка Светозарова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна