Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПГТМД организира изложба на свой млад талант


Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн в София, Регионалният исторически музей – София, район "Витоша" и район "Красно село" организират обща изложба „Ракурси“ в сградата на училището. Авторът е 14-годишният Кристиан Зарков, ученик в 8-и клас на професионалната гимназия. Достъпът е свободен след 10:40 ч.

Николета Васева - преподавател по рисуване в гимназията, сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“, че дислексията на момчето не е била пречка пред него да развие невероятната си дарба:

Това е първата самостоятелна изложба в нашето училище на този ученик. Той за първа година е в нашето училище - в 8-и клас, със специалност „Компютърно проектиране и десениране на тъкани и тъкани площни изделия“. Изложбата представя графика и живопис. Прави силно впечатление професионално овладяната изобразителна техника, усетът за цвят при живописта, проявата на творчество и талант от страна на ученика.

Кристиан показва много високи постижения в областта на изкуството. В нашето училище са широко застъпени изкуството и дизайна, така че той ще има едно широко поле за изява. В ПГТМД подпомагане развитието на всички ученици. На всяко дете осигуряваме подкрепа за неговото развитие, даваме поле за изява, участия в конкурси, изложби, национални конкурси и дори международни конкурси. Наши ученици печелят призови места от участието в тези конкурси.

Кристиан, откакто е при нас, се вписва много добре в колектива, в класа. Работи много добре. Изложбата му абсолютно предизвика сензация, предизвика приятно впечатление при колегите и при неговите съученици.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени