Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Арсенал“ обърна „Челси“ с 2:1 и е на финал

„Арсенал“ обърна „Челси“ с 2:1 и е на финал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Арсенал“ победи „Челси“ с 2:1 в лондонското дерби и се класира за финала в турнира за Купата на лигата по футбол в Англия. Първата среща завърши 0:0, а в реванша играчите на Арсен Венгер стигнаха до обрат, след като допуснаха ранен гол. В седмата минута Педро изведе Еден Азар в чиста позиция, белгиецът напредна сам срещу Давид Оспина и пусна топката край вратаря на домакините за 1:0 за „Челси“.

Пет минути по-късно „Арсенал“ изравни. Месут Йозил центрира от корнер от ляво към точката на дузпата. Начо Монреал засече с глава, топката първо се удари в Маркос Алонсо, а след това рикошира и от главата на Антонио Рюдигер и влетя в мрежата на Уили Кабайеро.

Гостите получиха нов удар след половин час, когато Уилиан трябваше да бъде заменен принудително заради травма на бедрото, а дебют за „сините“ направи привлеченият от „Евертън“ Рос Баркли. След час игра домакините стигнаха до пълен обрат. Александър Лаказет проби от дясно в пеналта, а при опита му за ниско центриране топката се отклони от крака на Рюдигер и отиде право към Гранит Джака, който отблизо засече във вратата.

До края „Арсенал“ се защитаваше добре и не допусна сериозни опасности пред Оспина, а на 25 февруари на финала на „Уембли“ ще излезе срещу „Манчестър Сити“ в спора за трофея.

Мениджърът на „Арсенал“ – Арсен Венгер, заяви:  През първото полувреме имахме прекален респект от „Челси“ и си платихме за това, след като им оставяхме толкова големи пространства. През второто полувреме вече заехме правилните места на терена и взехме мача под свой контрол. Знаехме, че трябва да променим нещо и го направихме. Имаме достатъчно време да се подготвим за финала и ще го сторим. Радостни сме, че отново отиваме на „Уембли“. Вече сме играли два финала там.

Мениджърът на „Челси“ - Антонио Конте: Започнахме мощно, открихме, след което допуснахме обиден гол след двоен рикошет. И двата гола в нашата врата бяха отбелязани при странни обстоятелства. Мачът беше равностоен, всеки от двата отбора можеше да победи, но „Арсенал“ явно имаше късмет днес. Поздравявам отбора на Арсен Венгер, който постигна целта си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна