Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката на близначетата даде съгласие за настаняването им в приемно семейство

Майката на тригодишните близначета е дала съгласие децата да бъдат настанени в приемно семейство или в център с медицински грижи - съобщиха от Агенцията за социално подпомагене в Пловдив.

В писмо до медиите от социално подмогане уточняват, че е проведен  разговор  и с бабата на близнаците г-жа Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата  при нея. След направеното проучване от страна на социалните работници става ясно, че към настоящия момент е неподходящо настаняването на децата в семейството на г-жа Брандийска.Тя  ще бъде придружител на децата до изписването им като за това е дала изричното съгласие. Съгласие за това е дала и г-жа Стефанова. 

 От Дирекция Социално подпомагане – Пловдив смятат, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие, за което г-жа Стефанова не си дава сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си с финансовия ресурс, с който е разполагала.

Майката на децата е подала заявление за ползване на социални услуги за повишаване на родителския капацитет. Тя изявява своето желание да поддържа контакт с децата си. 

В тази връзка тя ще бъде насочена към социална услуга, където ще получи психологическа, юридическа и социална подкрепа. 

Жената е подала декларации за подпомагане по чл. 16 от ЗСП и е консултирана да се регистрира в Бюрото по труда като Дирекция социално подпомагане ще се обърне към Община Пловдив и Бюрото по труда за съдействие за намиране на работа.

Дирекция Социално подпомагане – Пловдив ще се свърже с БЧК и неправителствени организации, които имат готовност да помогнат.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна