Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


1093 лв. заплата в Пловдив = седмо място в страната

21 % от българската икономика е в сивия сектор, който се изчислява на 23 милиарда лева. Това обяви националният секретар на КНСБ Тодор Капитанов по повод старта на кампанията „Сивото убива!“, която има за цел борба със сивия сектор. Най-много хора..

обновено на 13.09.19 в 17:20

Петък 13 "Ден след ден"

С пожелание за късмет и успешен следобед започва следобедната ни програма.  До 17 часа ще си говорим за здраве, доходи, образование, история и религия. Два са здравните акценти: За новостите и актуалните тенденции в диагностиката, лечението и..

публикувано на 13.09.19 в 14:36

Пловдив през очите на първите фотографи

Фотографска изложба „Пловдив през обектива на първите фотографи“ се открива тази вечер в Народна библиотека „Иван Вазов“.  Експозицията визуализира луксозен албум със същото издание, отпечатан от библиотеката с помощта на общината. Двуезичното..

публикувано на 13.09.19 в 14:28

Хиляди вярващи се отправят към Кръстова гора

В навечерието на един от 12-те големи християнски празници - Въздвижение на Светия кръст Господен, по-популярен като Кръстовден, хора от цялата страна отиват на Кръстова гора, където се съхранява частица от Светия Кръст Господен. Тази вечер..

публикувано на 13.09.19 в 12:07

Извънредна кампания срещу морбили в Пловдив и Пазарджик

Регионалната здравна инспекция в Пловдив започва извънредна имунизационна кампания срещу морбили на всички деца от 13 месеца до 8-годишна възраст от уязвимите групи в областта. Това съобщи д-р Моника Троянчева, директор на на Дирекция „Надзор на..

публикувано на 13.09.19 в 11:52

Исканията на медицинските сестри са основателни

Медицинските сестри продължават протестите си за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Тази сутрин те посрещнаха депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание, но не получиха покана за разговор с народните представители...

публикувано на 12.09.19 в 15:49

ГЕРБ утвърди Николай Мелемов за кандидат-кмет на Смолян

Николай Мелемов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Смолян. Кандидатурата му е утвърдена от Изпълнителната комисия (ИK) на партията, която късно снощи обяви окончателно кандидатите си за кметове на всички областни градове. Сред тях са обявените..

обновено на 12.09.19 в 15:40

"Ден след ден" на 12 септември

Какво ще се случи с детето, което падна от втория етаж на жилище в Пловдив и получи тежка травма на главата? Ще бъде ли настанено момиченцето в приемно семейство? Информация по случая даде директорът на дирекция „Социално подпогамане“ в Пловдив Надя..

публикувано на 12.09.19 в 14:25

Нямам обяснение за шпионския скандал, има само хипотези

Шпионският скандал се разгаря!  Задържани са 8 лица, които са разпитани, това знаем. Анализаторът Тихомир Безлов коментира, че няма обяснение. Подобни обвинения не е имало от края на 90-те години на миналия век.Той сподели, че трудно се..

публикувано на 11.09.19 в 17:02

Болницата в Асеновград не може да изпише пациент вече 100 дни

67-годишен мъж лежи вече 100 дни в интензивното отделение на болницата в Асеновград, а заради тежкото му заболяване не може да бъде изписан.  Повече от три месеца пациентът е на изкуствена белодробна вентилация, болният не може да диша..

публикувано на 11.09.19 в 15:23