РЕКЛАМА

Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


С наднормено тегло са 26 на сто от българчетата

26,20 % от българските деца от 5 до 18  години са с наднормено тегло. България се нарежда на пето място в Европа по детско затлъстяване, като всяко четвърто дете в 1 клас вече е с наднормено тегло.Това е сред най-тревожните картини в рамките на..

обновено на 21.02.18 в 17:11

Отстраняването на Жаблянов със смешни мотиви е отмъщение

Случи се очакваното, не можехме да очакваме друго при това „желязно“ мнозинство. Предложението на ГЕРБ за предсрочно  освобождаване на Валери Жаблянов от поста заместник-председател на НС  е в остро противоречие с правилника на НС, който  има..

публикувано на 21.02.18 в 17:00

Отстраняването на Жаблянов е еволюция на демокрацията у нас

Зад оставката на Валери Жаблянов се крие еволюцията на нашата демокрация .  През последните години ние приключихме с прехода и започнахме да развиваме вече едно нормално общество. А нормалното гражданско общество е изключително чувствително по всякакви и..

публикувано на 21.02.18 в 16:06

Институциите нямат връзка с майката и бащата на 3- годишните близнаци

Лекарската експертиза ще определи къде ще бъдат настанени тригодишните близнаци в Пловдив, които бяха ударени от паднал гипсов орнамент от тавана на жилището им. Това съобщи директорът на „Социално подпомагане“ Надя Танева. По думите й вариантите..

обновено на 21.02.18 в 14:57

Дъждовен "Ден след ден" на 21 февруари

Каква ще е съдбата на близнаците, приети преди ден в тежко състояние в пловдивска болница? Как реагират институциите в подобни ситуации - какво може и какво е редно да се направи в подобни случаи? Как да се хранят децата ни здравословно и може ли..

публикувано на 21.02.18 в 13:14

Дебатът Радев-Борисов е за върховенството на закона у нас

Противопоставянето  между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов е по централна за страната ни тема - върховенството на закона в България .  За това става дума в този "дебат" , заяви  пред Радио Пловдив журналистът Петко Георгиев ...

публикувано на 20.02.18 в 16:18

Кадрови драми и "атрофирал парламент" в "Ден след ден"!

През кадровите драми в управлението покрай исканата оставка на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев в „Ден след ден“ ще си зададем въпроса за качеството на здравеопазването и нуждата да се провежда в чужбина. Очаквайте разговори със зам.-председателя на..

публикувано на 20.02.18 в 13:59

Левски е предвиждал мирен вариант за революция

Проф. Пламен Павлов е автор на книгата „Левски: Другото име на свободата“. Според него, темата предизвиква много коментари, а писанията за Левски ни заливат, над 100 книги и хиляди статии. Каква е истината за Левски, какво дължим на Левски, на човека и..

публикувано на 19.02.18 в 16:44

Посещението на Орбан в България е "мечешка услуга" за Борисов

Ако използваме думите на Виктор Орбан, че Бойко Борисов е забил брадва в голямо дърво, то посещението на унгарския премиер в страната, която сега председателства Съвета на Европа, е забиване на брадва в малко дърво. Така политологът Георги Киряков коментира..

публикувано на 19.02.18 в 15:37

"Ден след ден" за еталона на националния ни дух

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.“ Нека си казваме кривините всеки ден. Нека няма ден, в който да не спорим за едно или друго послание или дело на Левски, нека го..

публикувано на 19.02.18 в 14:57