РЕКЛАМА

Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Децата са продукт на това, което виждат

Превърна ли се агресията в модел на поведение в училище? И загубиха ли децата уважение към учителите? Въпроси отново на дневен ред, които възникват след случая в Садово, където ученици пребиха преподавател от Селскостопанската гимназия. Основната..

публикувано на 21.09.17 в 16:08

„Бащино огнище“ – уникалното читалище на колела

Eдинственото у нас пътуващо читалище „Бащино огнище” гостува на община Стамболийски с историческа експозиция и много прояви,посветени на Деня на независимостта . Забележителната експозиция  е посветена на най-важните дати от българската история...

публикувано на 21.09.17 в 14:19

"Ден след ден" в последния летен ден

Ученик удари с кол по главата учителя си в садовската професионална гимназия. Точната причина за агресията не е ясна, но негови съученици твърдят, че е заради строгостта на учителя, който направил забележка на шумните ученици. Деца танцуват под..

публикувано на 21.09.17 в 13:58

"Точно днес" в четвъртък

Вода и безводие, път и безопастност, училище и побой над учители, модерен танц и традиционни изкуства - по тези теми ще разговаряме в утрото на 21 септември.  Ето с кого: - с областния управител на Пловдив Здравко Димитров  - с кмета на Панагюрище Никола..

публикувано на 20.09.17 в 17:37

Руският е езикът на оръжейния бизнес у нас

Тодор Воденов от синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ обясни протестите във военните заводи с изискванията за безопасност.  Някои направиха инвестициите за безопасен труд, но други не. Той припомни взривовете в близкото минало, които никой не иска..

публикувано на 20.09.17 в 16:00

"Ден след ден" за фактите и отпечатъците им

„На учителя с любов“ е един много стар филм за трудния път на педагога към сърцата на тийнейджърите. „На учителя с омраза“ пък е едно българско риалити, сцена на което бе и професионалното училище по селско стопанство в Садово. Там ученици удряха..

публикувано на 20.09.17 в 14:27

Предстоят срещи с родителите на побойниците от Садово

Умно да работим по този случай, защото агресията ни завладява като общество. Това каза д-р по философия Асен Колев по повод на инцидента от вчера, при който ученици пребиха преподавател в Селскостопанската гимназия в Садово.  Колев дълги години работи..

публикувано на 20.09.17 в 13:11

Абсолютна грешка е премахването на задочното обучение в „Право“

Успехите на Юридически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, са в рамките на добрата реализация на завършилите юристи. Това заяви професор Венцислав Стоянов, декан на Юридическия факултет при откриването на научната..

обновено на 19.09.17 в 15:52

Екшън - план за отчуждаването на имоти покрай Асеновградско шосе

До следващата седмица кметовете на общините Родопи, Куклен и Асеновград трябва да уточнят имотите, които трябва да се отчуждят за изграждането на локални платна по Асеновградско шосе.  Това се разбра след работна среща в Областната управа на Пловдив, на..

обновено на 19.09.17 в 15:52

Шансовете на София да е домакин на ЕМА са големи

Заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за европейските въпроси Мирослав Ненков представя официално в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата. На 20-ти ноември Европейският съвет трябва да вземе..

публикувано на 19.09.17 в 15:30