РЕКЛАМА

Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Учителят има най- светлата мисия - да служи на бъдещето

Честит празник на Илко Василев – преподавател по български език и литература в ЕГ „Иван Вазов“, чийто ученици миналата година го определиха като „най- обичания, сред най- обичаните“. Според него това е най- българският празник. На 24-ти май..

обновено на 24.05.17 в 16:52

Празнуваме и в "Ден след ден" на 24 май

На 24 май ще говорим за книгите, грамотността, нуждата от просвета и култура с учители, преподаватели, дейци на словото и перото. Ще си припомним отново за делото на солунските братя и за  завещаното ни от тях  защото: 24 май не е просто поредния..

обновено на 24.05.17 в 14:32

Хиляди пловдивчани се включиха в шествието и тържествата за 24-ти май

Няколко хиляди ученици, учители, общественици и граждани се включиха в тържествата за 24-ти май в Пловдив. Заедно, каквото е мотото за домакинството на града ни като Европейска столица на културата през 2019-та година, те преминаха в шествие от площад..

публикувано на 24.05.17 в 13:26

Джихадистката зараза прониква със скоростта на информацията

Най-малко 22 души загинаха снощи и 59 бяха ранени, включително много деца, при самоубийствено нападение в края на концерт в северния английски град Манчестър, предадоха световните агенции.  Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое в социалните..

публикувано на 23.05.17 в 16:27

Предчовекът е на 7,2 милиона години и е живял в Чирпан

Професор Николай Спасов от БАН твърди, че първите предхора са живели на Балканите преди 7,2 милиона години, а доказателството, което посочва е зъб на грекопитек, открит край Чирпан. Това са предшествениците на човека или предчовеци, каза в интервю за..

публикувано на 23.05.17 в 15:58

Вести от деня и от миналото "Ден след ден"

Пролуки в сигурността, съболезнования и съпричастност са ключовите изрази около атентата в Манчестър, взел 22 жертви. С мрачна последователност използваме тези изрази за пореден път в последните месеци като точките на атака са различни големи..

публикувано на 23.05.17 в 14:41

Болниците страдат от несправедливото разпределение на парите за лекарства

В най-скоро време да се поиска актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за тази година, особено в частта за плащането на лекарствата. Около това се обединиха директори на лечебни заведения от Пловдив и областта, представители на..

публикувано на 23.05.17 в 13:39

Въпросите в "Ден след ден"

Отстраняването на издателя Манол Пейков от УС на фондация „Пловдив-2019“ се случи като във вица за компютрите и компотите, тяхната бройка и държавата – получател. След няколко дни мислене днес кметът на Пловдив и председател на фондацията призна..

публикувано на 22.05.17 в 14:37

Специалистите ще кажат откъде е уранът, паника сред хората няма

Днес бяха взети нови проби от водата на трите пловдивски села, в които беше открито повишено съдържание на уран. Т е ще бъдат изследвани в Националния център по радиобиология.  Припомням, че миналия петък във водата на  Пъдарско (община Брезово),..

публикувано на 22.05.17 в 14:27

Ще преразгледа ли Общинският съвет решението за Манол Пейков?

На вчерашната си сесия пловдивският общински съвет много изненадващо отстрани издателят Манол Пейков от УС на фондация „Пловдив – 2019“ и то заради конфликт на интереси. По- късно той и колегите му от управителния съвет опровергаха заявеното в зала от..

публикувано на 19.05.17 в 16:18