Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Има ли желание, има начин!

Международно състезание на тренировъчни фирми се провежда в Пловдивския панаир. Над 800 ученици от седем държави, обединени в 117 учебни предмети, са включени в 22-то двудневно издание на ТФ ФЕСТ 2019.  Участниците показват..

публикувано на 19.04.19 в 16:31

Възможности и неволи "Ден след ден"

Преди години репликата "много исках, но нямах желание" стана хит у нас. Припомняме си я днес заради къщата с боклуци от поне 300 тона в Сопот, която всички искат да почистят, но не им се получава от 20 години. Боклуците дали са боклуци или са само..

обновено на 19.04.19 в 15:27

РИОСВ даде две седмици срок на Сопот за проблема с "частните" боклуци

Институциите търсят начин да се справят с екологичен проблем в Сопот, който от години тормози жителите на града. В двора на частен имот, собственост на майка и син на ул. "Тана Павлова", се трупат стотици чували, пълни със стари дрехи, дюшеци,..

обновено на 19.04.19 в 14:38

България вече е на картата на автоиндустрията в Европа

Отброяваме десетилетните усилия на държавата да привлече стратегически инвеститор като VW  и те вече са пред финал.  За очакванията в София или в Пловдив , или в Турция да започнат да се сглобяват автомобили говорим с Георги Стоев от Тракия Тех..

публикувано на 19.04.19 в 14:36

Вярата лекува, а молитвата има огромна сила

Лекува ли вярата, каква е силата на молитвата и може ли да ни помогне в битката срещу сериозно заболяване– това са въпроси, който всеки един човек си задава в труден момент.  Отговорът за Радио Пловдив е на богослова д-р Маргарита Загарова от..

публикувано на 18.04.19 в 16:08

Стилът "Алафранга" се разкрива в Етнографския музей-Пловдив

По френски образец или "Алафранга" навлиза в Пловдив след 1860 година и остава, за да промени архитектурата, облеклото и бита на нашите предци. В средата на 19-то столетие се ражда стилът, който олицетворява епохата на проникване на модерната..

обновено на 18.04.19 в 13:21
Тихомир Безлов

"Апартаментгейт" поставя въпроса какво е допустимо за политиците

По случая с Александър Манолев имаме медийна информация, която трябва да бъде проверена. Имаме институции, които да направят тази проверка, но няма доверие към тези институции и това е един от проблемите в продължаващия скандал около..

публикувано на 17.04.19 в 17:21
Рафи Асланян

Нотр Дам е символ на европейската култура

Вълна от съпричастност завладя милиони хора по целия свят след пожара в "Нотр Дам" в Париж. За по-малко от 3 денонощия са събрани вече 1 милиард долара, дарени за възстановяването на емблематичната катедрала. За емоциите, разтърсили зрителите на горящата..

публикувано на 17.04.19 в 14:20

Обединението на ГЕРБ и СДС е стратегически ход

Предизборната кампания започна с апартаментгейт и оттук нататък напрежението  достигна познати за предизборно време нива, заяви политологът Димитър Ганев от изследователски център ТРЕНД. По думите му, двуполюсният модел, изграден около..

публикувано на 16.04.19 в 17:06

Скандалите са ненаучени уроци от преди 140 години

Скандалите ни съпътстват, защото, може би, не сме научили някои от уроците още на Учредителното събрание - че каквито и спорове да има, все пак има едни добродетели, които трябва да спазваме и да бъдем отговорни.  Това заяви пред Радио..

публикувано на 16.04.19 в 16:24