РЕКЛАМА

Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Няма да влезем в пленарна зала, докато Иво Христов е депутат

ПГ на „Воля“ няма да влиза в пленарната зала на Народното събрание, докато депутатът от левицата Иво Христов не подаде оставка, заради репликата си, че 80% от българите са дебили. Заместник-председателят на групата Кръстина Таскова заяви пред..

обновено на 23.11.17 в 16:54

"Стерилизирана" Струмица посрещна Бойко като "трета майка"

Понякога ми се струва, че обикновените хора в България и Македония познават историята по- добре от историците и политиците. Хората знаят, че говорят на един език, че сме били един народ, че политическите  и исторически обстоятелствата са го разделили..

публикувано на 23.11.17 в 16:03

"Ден след ден" на 23 ноември

Различни теми с анализ и коментар събираме в двата часа на програма „Ден след ден“. За епидемичния вризв от хепатит А в община Раковски и набелязаните мерки за справяне с  разпространението на заразното заболяване ще чуем  здравните инспектори..

публикувано на 23.11.17 в 14:09

С Македония имаме общо бъдеще - Християнска Европа

Определено има политически момент в искането на Скопие и той  е свързан с предстоящото европейско председателство на България и с цялата насоченост на европейската политика Западните Балкани да започнат процес на по - активно присъединяване към..

публикувано на 22.11.17 в 17:34

Дистанцията между ГЕРБ и БСП се запазва

Въпреки активната опозиция в това НС, ежедневните скандали и разкрития за корупция, разликата между ГЕРБ и БСП остава същата. Това показва проучването на изследователски център „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“. Изследването е..

публикувано на 22.11.17 в 16:07

Трафикантите са престъпници и за България, и за Турция

Нелегалният трафик  на мигранти  се осъществява от хора с ниски морални качества и за съжаление подпомагани  от гранични полицаи , заяви в Пловдив вицепремиерът  Валери Симеонов.  По думите му България не е изключение от практиката, която се..

публикувано на 22.11.17 в 15:53

22/11 „Ден след ден“ – на една ръка разстояние

Осем месеца след изборите, след скандалите между опозиция и управляващи и последвалите оставки дистанцията между ГЕРБ и БСП остава около пет процента – Димитър Ганев представя изводите от социологическото проучване на агенция „Тренд“ и причините за..

публикувано на 22.11.17 в 13:51

Рестартирането на АЕЦ "Белене" ще екзекутира АЕЦ "Козлодуй"

Отваря се нова страница в трагедията АЕЦ "Белене".  Така лидерът на "Гражданска лига за България" Стефан Гамизов коментира пред Радио Пловдив перспективите пред проекта АЕЦ "Белене" след  анализа на БАН. Той е категоричен, че..

публикувано на 21.11.17 в 17:07
Доц. Мария Пиргова

Трябва да се постараем за Европа

Като цяло сме настроени да представим страната си добре. Така политологът Мария Пиргова коментира по Радио Пловдив работата по подготовката  на България за председател на Съвета на Европейския съюз. По думите и, в избора на теми за дискусия страната ни ще..

публикувано на 21.11.17 в 15:57

За шараните и акулите - в "Ден след ден"

Председателят на ЕП Антонио Таяни без дори да подозира бе в основата на политическите сътресения у нас, довели до смяната на председателя на българския парламент. В името на това г-н Таяни да говори пред пълна зала на НС ГЕРБ се раздели с Димитър..

публикувано на 21.11.17 в 14:33