РЕКЛАМА

Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Ще върнем блясъка на Бунарджика с акведукти, алеи и езера

Да се  възстанови обликът на изключителния парк Бунарджика, така както Божидар Здравков го е направил преди близо век е нашата основна цел , съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.  По думите му  ще се работи в три основни..

публикувано на 06.08.18 в 10:23

Промените за лечение в чужбина ще са в полза на пациентите

Идеята за обединяване на Комисията за лечение в чужбина и Център „Фонд за лечение на деца“ под шапката на НЗОК  коментираме с адвокат Пламен Таушанов, представител на пациентска организация в надзора на Здравната каса и председател на Българската асоциация..

публикувано на 06.08.18 в 09:57

КОЦ-а прави звено за "Нуклеарна медицина"

Комплексният онкологичен център в Пловдив ще инвестира 1 123 000 лв за изграждане на ново звено „Нуклеарна медицина“и за  купуването на нова модерна апаратура, която ще даде възможност за бърза, точно и прецизна диагностика  . Това заяви в интервю за..

публикувано на 26.07.18 в 18:30

ГДК "Борис Христов" трябваше да е дом на операта

Председателят на Регионалната Камара на  архитектите в Пловдиви арх. Петко Костадинов  коментира за Радио Пловдив решението на Архитектурния съвет, с което архитектите се обявиха против  идеята за построяването на  нова сграда на Операта на мястото на..

публикувано на 26.07.18 в 11:03
Мартин Димитров

Срамно е през българкото НС да минават подобни текстове

Президентът наложи вето върху промените в закона за приватизацията, определяни от част от самото управляващо мнозинство като лобистки. Поправките бяха приети през миналата седмица. Премиерът Бойко Борисов, обаче разпореди на ГЕРБ да предложат нови текстове..

обновено на 25.07.18 в 10:47

Не съм оптимист, че ЕК ще се пребори с двойния стандарт

ЕК подкрепи BG проект срещу двойния стандарт в храните и  дава 1,3 млн. евро в битката  срещу храната II качество.  По темата говорим с бившия земеделски министър Мирослав Найденов.  Според него от 2010 година  страната ни агажира с този въпрос..

публикувано на 25.07.18 в 10:21

Да пазим очите си през лятото

Ултравиолетовите  лъчи  могат да причинят временни и дълготрайни увреждания на очите  и да причинят нарушение на зрението. За това е много важен правилният подбор на слънчеви очила, обясни  офталмологът д-р Станка Узунова. Много важно е през летния..

публикувано на 25.07.18 в 09:53

Духът на Христо Г. Данов и възрожденците ни задължава

Радост, но и отговорност е да си наследник на такъв човек като Христо Г. Данов. Това ни задължава да правим, колкото ни е възможно, нещо за нашето общество.  Съвременниците обаче, сякаш нямаме тази готовност да работим по тоя самоотвержен..

публикувано на 23.07.18 в 16:02

В Карлово откриха изложба с издания за Васил Левски

Експозицията е в Историческия музей, а изданията за Васил Левски са от фондовете на Историческия музей и НМ „Васил Левски“.  Директорът на музия Мария Деянова представи ценните експонати, някои от които са първите книги посветени на..

обновено на 18.07.18 в 15:56

Честваме 181 години от рождението на Васил Левски

В родния град на Левски – Карлово , продължават проявите за рождения ден на Апостола на свободата 18 юли.  В църквата „Св. Николай“ беше отслужена света литургия, а след това карловци и гости на града поднесоха цветя на гроба на майката на..

обновено на 18.07.18 в 13:16