Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Левски и ние „Ден след ден“ на 19-ти февруари

И вчера, и днес България отбелязва гибелта на Апостола. Раздвоението за деня на неговата смърт, незнанието къде е гробът му, както и съхранените от него само няколко кичура коса, тефтерчето и писмата му показват, че всичко останало би могло да бъде,..

публикувано на 19.02.19 в 14:15

Учудващо е влак с такъв товар да мине през центъра на Пловдив

Учудвам се, че този състав, превозващ пропан-бутан, е бил пропуснат през централната жп гара на Пловдив и то през един от водещите коловози. Едно от изискванията при превоз на опасни товари е да се създаде безопасен маршрут.  Това каза  по..

публикувано на 18.02.19 в 16:49

ГЕРБ прави половин ход назад, недостатъчен да върне БСП в НС

ГЕРБ връща предишното преференциално гласуване и започва процедура по избор на нова Централна избирателна комисия. Решението е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикана спешно днес от премиера Бойко Борисов. На практика ГЕРБ изпълнява част от..

публикувано на 18.02.19 в 16:12

Под въпрос е дали днес пазим републиката "Свята и чиста"

146- години от гибелта на Левски се отбелязва днес в родния му град Карлово. В София честването е на 19-ти февруари. Разминаването в датите идва от грешка при изчисляването им при преминаването от Юлианския към Грегорианския календар, обясни..

публикувано на 18.02.19 в 15:53

Политическо танго „Ден след ден“

Коя е точната дата на смъртта на Левски? Защо 146 години след неговата гибел в учебниците остава датата 19 февруари, а учени са категорични в абсолютния  исторически факт , че обесването е било на 18 февруари? Разговорът ни ще е с проф. Илия Тодев ,..

публикувано на 18.02.19 в 14:48

В Пловдив започва проектът "Занаятът влиза в махалата"

Проектът "Занаятът влиза в махалата", организиран от фондация "Метаарт" започва на 16-и февруари в Пловдив. Инициативата е част от програмата на "Пловдив - Eвропейска столица на културата 2019", съобщихат от пресцентъра на Фондация "Пловдив..

обновено на 16.02.19 в 11:58

Отпадането на преференциите е удар върху демокрацията

С новоприетите промени в Избирателния кодекс на практика се отменят преференциите, защото ако за една преференция са нужни 130 000 гласа, те стават неработещи. Това е удар върху демокрацията в България, коментира в интервю за Радио Пловдив депутатът от..

публикувано на 15.02.19 в 15:48

Ако преференциите бяха по- високи, нямаше да съм депутат

Бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски на два пъти използва преференциалния вот в своя полза. Първият път стана общински съветник, а при втория - депутат от ГЕРБ. На последните парламентарни избори той бе поставен на неизбираемото 11-то  място в..

обновено на 15.02.19 в 15:21

С аромат на кафе "Ден след ден"

След любовта и виното, на чаша кафе с темите на 15 февруари. Промените в Изборния кодекс убиха ли преференцията при вота? Игран мач ли ще са изборите и кой ще спечели или изгуби от променените правила? А доверието на избирателя и мисли ли някой..

публикувано на 15.02.19 в 14:00

Отварянето на Изборния кодекс 3-4 месеца преди вота е грешка

Неподходящо и недомислено е отварянето на Изборния кодекс няколко месеца преди избори. Това се случва винаги преди избори и гражданите остават с впечатлението, че изборните правила нарочно се пренаписват от управляващите, за да защитят..

публикувано на 14.02.19 в 15:45