Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евелина Йорданова: Работейки в училище с децата установих, че в междучасието вместо да тичат, да танцуват е по-прекрасно

Снимка: Евелина Стоянова



"Рано в неделя" ни гостуват Евелина Йорданова, основател на танцова школа "Sway", хореографът Ивайла Гергова - Ава и децата от танцовата школа.

Евелина Йорданова е родена през 1977 година и танцува от трети клас:

"Аз по професия съм учител. Работейки в училище с децата установих, че в междучасието вместо да тичат, да танцуват е по-прекрасно. И така започна цялата идея, моят клас от първи до четвърти клас, танцуват в междучасията, вместо да тичат. В един момент се оказа, че мога да отворя школа и преподавателската дейност прехвърлих в танцовата сфера."

Преди 13 години Евелина Йорданова създава танцовата школа, в която обучава и малки и големи:

"Не е лесно в България да работиш в сферата на изкуството, но е изключителна провокация. Човек, когато го носи в сърцето си е готов да го разлее насреща. Само да има хора, които да го поемат. Аз наистина намирам хора насреща, които искат да работят в залата, които искат да се развива."

Ивайла Гергова - Ава е треньор на децата:

"Тази работа мен си ме избра. Преди 10 години така стояха нещата тук в България, ако искаш да си хореограф, трябва да започнеш от децата. В интерес на истината тогава още не бях навършила 18. Трудно беше от началото. С времето преоткрих, че това е най-благодатната работа. От 10 години не съм спряла да преподавам в детски градини, в училища, в танцови школи,  навсякъде. Всяка една група носи нейния си заряд и съответно този зарят се пренася към мен и ме кара да искам все по-силно да работя това нещо."

Интервю с Евелина Йорданова, Ивайла Гергова – Ава и с децата можете да чуете в звуковия файл.

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна