Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перничани на протест заради "Топлофикация", енергийното министерство започва проверка

| обновено на 07.03.18 в 12:27
Снимка: БГНЕС


Недоволни клиенти на „Топлофикация – Перник“ протестират заради непрекъснатите аварии и липсата на топлоподаване. От месец над 20 хиляди абонати на „Топлофикация – Перник“ се оплакват, че нормално топлоподаване е имало едва през 2-3 дни.

„Надуят го максимално, след което дефектира, защото това е стара техника, която не се поддържа, взимат се само пари, а не се инвестира абсолютно нищо“.


Според директора на „Топлофикация – Перник“ инж. Любомир Спасов, сериозните проблеми са от 19 февруари насам, вследствие на пожара в ТЕЦ "Република". От тогава параметрите на топлоподаването са занижени.

Пожарът е причинен от външна фирма при неправилна манипулация с електро кабели. Щетите не са големи, но това е довело до спиране на работата на дружеството, поясни инж. Спасов. По думите му, проверката на Комисията за енергийно и водно регулиране заради множеството жалби се очаква да приключи до средата на месеца.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също разпореди проверка на „Топлофикация-Перник“  заради зачестили аварии и прекъсване на топлоснабдяването, довели до организиране на протест днес в града.

На екип от Министерството на енергетиката е наредено да бъдат проверени поддържаните от топлофикационното дружество резерви от горива, както и техническите условия за топлоснабдяване, се посочва в съобщение на ведомството.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мила Младенова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна