Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за уеб журналистика „Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната“

Снимка: БГНЕС

Над 60 участници има до момента в конкурса за чиста журналистика „Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната“. До края на април месец очакваме материалите да бъдат над 100. Това каза в интервю за предаването „12+3“ съорганизаторът на конкурса Леона Асланова.

"Това е първият конкурс за уеб журналистика в България и очевидно много е имало нужда от него", добави тя. Конкурсът е по повод на 20-годишнината на Dir.bg.

"Критериите за материалите са да са подадени на правилен български език, да са публикувани миналата година, да цитират достоверно източници и препратки, като се позовават на тях с линк. Могат да участват професионални журналисти и непрофесионални автори, които публикуват в уеб", обясни Асланова и посочи, че участниците са предимно млади журналисти и студенти от цяла България.

Целта е да се обединят  българските уеб медии около идеята да обръщат по-голямо внимание върху чистотата на съдържанието и да се защитават едни други. Конкурсът е в категории: „Общество“, „Технологии и иновации“, „Истински истории“ за разследваща журналистика и „Икономика и финанси“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна