Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пешеходен мост се срути в Маями, има загинали

| обновено на 16.03.18 в 02:19
Снимка: БТА

Новопостроен пешеходен мост се е срутил в щата Флорида до Международния университет в Маями. Според информация на американския сенатор Бил Нелсън загиналите са между шест и 10 души. Противопожарните служби в града предадоха данни за четирима загинали. Най-малко десет са ранени.

Съоръжението, което минава над шестлентов автомобилен път, свързва учебното заведение с град Суийтуотър в окръг Маями-Дейд. В университета не е имало студенти заради пролетната ваканция. Мостът е открит само преди броени дни. При срутването си е затиснал няколко коли, които чакали на червен светофар на магистралата.

Един от ръководителите на спасителната операция от противопожарната служба заяви:

"Екипите ни все още извършват спасителни дейности и търсят сред останките. Използваме и кучета при търсенето, както и подслушвателни устройства и фиброоптика. Пробиваме дупки в останките и се опитваме да намерим хора, които да спасим."

До момента няма данни за пострадали български граждани при инцидента, съобщиха от външно министерство. Посолството ни във Вашингтон следи развитието на ситуацията и е в постоянна връзка с местните власти.

Българските граждани, които желаят да получат актуална информация, или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони на българското посолство във Вашингтон.

/+1 202 387 0174 и +1 202 299 0273, или на дежурните в извънработно време: +1 202 387 0174, +1 202 387 5770/

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна