Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник в Ловеч твърди, че върху него е упражнен политически натиск

Снимка: Община Ловеч
Директорът териториалния офис на Националната агенция за приходи в Ловеч и общински съветник от ГЕРБ Виктор Стойчев е подал жалба в прокуратурата, че върху семейството му е оказан тормоз чрез държавни институции, а спрямо него – и политически натиск, заради позицията му в местния парламент относно провежданата от структурата на ГЕРБ политика в управлението на Общината.

Поводът да сезира прокуратурата е подаден от Община Ловеч сигнал до отдел "Закрила на детето" че 10-годишната му дъщеря е в риск:

"За мен е безумно, неочаквано, даже изключително притеснително. Честно казано, не вярвам, че това, което се случва, е реалност, но, за съжаление, е! Нямам достъп до сигнала. Дори не ми беше прочетен, още по-малко – да ми бъде предоставен. Не знам в какво ме обвинява Общината. Детето ми изключително зле понесе това. Това е агресивно нахлуване в живота на семейството ми".

Стойчев обвърза сигнала с публичната си позиция относно ремонтите на централната градска част и гласуванията си в Общинския съвет по наболели теми. 

Кметът на града и ръководител на структурата на ГЕРБ в Ловеч категорично отрече върху Стойчев да е оказван политически натиск

Подробностите можете да научите от кореспонденцията на Пламен Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна