Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият, че е ранил с бомбичка двама полицаи на мача ЦСКА-София - "Левски", остава в ареста

| обновено на 23.04.18 в 18:45

Софийският градски съд остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който е обвинен, че е ранил със самоделна бомбичка двама полицаи по време на футболната среща ЦСКА-София - "Левски" миналата сряда. Според магистратите мярката се налага заради високата обществена опасност на мъжа. От "самоделката" пострада тежко полицайката Гергана Зашева, а по-леко - колегата ѝ Петър Иванов.

Под конвой младежът каза само "Съжалявам". Той се извини пред съда на Гергана, като добави, че съжалява. Попитан от съдия Вера Чочкова не се ли извинява и на другия полицаи, той каза "да".

Адвокатът Васил Крумов поиска за Исаев "домашен арест", защото сам отишъл в полицията и разказал всичко. Съдия Чочкова обаче записа в мотивите си, че когато се е предал, младежът вече е бил разпознат, че това е станало дни след инцидента, че за случая са знаели майка му и приятелката му, но всички са мълчали.

"Това момче разбира в един момент какво е свършило, изплашил се е и е стоял вкъщи при майка си. Категорично не се е криел, в дома си е бил и след това се предаде. След два дни“, коментира адвокат Крумов. Той потвърди, че клиентът му е бил с чужди дрехи, когато е хвърлял бомбичката, но не знаеше за маска на лицето му. На въпрос - ще търси ли младежът споразумение с прокуратурата, защитникът му каза:

"Разговарял съм с него на тази тема. Вероятно така ще бъде".

Инцидентът от миналата сряда активизира институционалното говорете за поредните законови промени. Премиерът Бойко Борисов препоръча да не се "надъхват" полицията и жандармерията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна