Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията е взела сериозни мерки за сигурност преди мача "Левски" – ЦСКА-София

На стадион "Васил Левски" вече има модерни камери

Снимка: БГНЕС

Камери с високо качество вече са инсталирани на стадион "Васил Левски". Те позволяват наблюдението на феновете във всички сектори, а записите от тях помагат за по-лесното идентифициране на нарушителите. Те са и първата стъпка от новите мерки срещу футболното хулиганство. Според новите изисквания на УЕФА от 8-и май на всеки вход на стадионите трябва да има такъв тип камери при международните мачове.
 

Полицията взeма и сериозни мерки за сигурност заради предстоящия мач за Купата на България между "Левски" и ЦСКА-София. Заради инцидента преди седмица, при който бягаха ранени двама полицаи, днес се очаква присъствието на униформени да бъде пъти по-голямо. Полицаи ще има още около спирките на градския транспорт в квартали, а около стадиона ще се правят масови проверки. Пропускателни пунктове ще има около спортното съоръжение, където фирмата, която отговаря за охраната му, и полицията ще проверяват по няколко пъти влизащите фенове.

"Ще има засилено полицейско присъствие не само на спортното съоръжение, а из целия град. Ще има щателен пропускателен режим във връзка с недопускането на забранени предмети. Към настоящия момент в Столична община няма уведомление за провеждане на шествие във връзка с футболната среща, така че няма да бъде допускано такова организирано придвижване на групи фенове", каза за "Хоризонт" Пламен Колев  от СДВР и добави, че няма да се позволява събирането на големи групи фенове.  

Още чуйте в репортажа на Николай Христов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени